Александър Везенков заяви, че все още не е разговарял с

...
Александър Везенков заяви, че все още не е разговарял с
Коментари Харесай

Везенков: Предстои да разбера какви са намеренията на Торонто

Александър Везенков съобщи, че към момента не е разговарял с хората от спортно-техническото управление на Торонто Раптърс, откакто преди два дни канадският клуб от Националната баскетболна асоциация взе правата на българина от Сакраменто Кингс.

" В момента мога да кажа, че съм състезател на Торонто Рапрътс. Тепърва следва да приказвам с тях, да схвана те какво желаят, техните планове какви са, оттам-нататък ще забележим. Лятото е дълго и единственото, което ме интересува, е аз да съм здрав. Предният сезон не беше най-лесния за мен. Сега работя крепко с моя екип. Чувствам се добре. Не знам какъв брой време ще бъда в България. Това лято е малко по-особено. Повече съм в Гърция поради травмата, която имаш, тъй като там се лекувах ", разяснява Везенков, представен от Българска телеграфна агенция.

Българското крило пристигна в НБА през предходната есен, откакто беше определен за Най-полезен състезател (МВП) на Евролигата с екипа на гръцкия Олимпиакос. В дебютния си сезон в лигата той записа 42 участия със междинни индикатори от 5,4 точки и 2,3 битки в 12,2 игрови минути на мач. Българинът реализира 44 % сполучлива пукотевица от полето и 37,5 % акуратност при опитите от зоната за три точки, като в осем срещи записа двуцифрен точков актив. Той пропусна част от сезона поради травма.

" Контузията пристигна като черешката на тортата. Да и тя повлия сигурно на края. Но през цялото време се видя, че стилът, който желае треньорът тима да играе, не ме включваме толкоз доста в неговите проекти. Няма неприятно, подобен е животът. Малко е разочароващо, когато ти и кажат едно, а се случи безусловно друго и то незабавно. Няма неприятни усеща. В Сакраменто направих доста другари в тима. Всичко беше на професионално равнище, доста ми помогнаха. Винаги ще съм им признателен, да се докосна и първият ми опит в НБА да е там ", изясни Везенков.

Той не съжалява, че преди година е решил да одобри офертата да играе в НБА.

" Всичко е друго, нова страна. На 28 години е доста по-трудно да се адаптираш във всичко в сравнение с 17-18. Нов жанр на игра, от върха на Европа там отиваш като никой. Трябва да се докажеш от нулата. Неща, които ти въздействат. Дадох всичко от себе си. Много фактори повлияха, само че съм удовлетворен, че взех това решение. Напълно вярно е. Кой се отхвърля от НБА? Няма по какъв начин ", сподели Везенков.

Той съобщи, че годината в Съединени американски щати му е дала и доста уроци.

" Научи ме посредством хората, които уважаваш, които обичаш, да се чувстваш убеден в себе си, в никакъв случай да не се предаваш. НБА е нов урок, който демонстрира какъв брой бързо нещата се трансформират, би трябвало да си подготвен да продължаваш да вярваш в себе си, да не се отказваш ", изясни баскетболистът.

Той призна, че е поласкан от интереса от някои от най-хубавите клубове в Европа, част от които показаха предпочитание да го привлекат, в случай че той реши да напусне НБА.

" Винаги е радостно някой да те желае. Това са хубави алтернативи от живота. Единствено сега ме интересува да съм здрав. Фокурисал съм се доста върху себе си, с цел да мога да стартира сезона на 100 %. Не желая да разясня повече. Каквото е дал Господ, това ще стане ", сподели той.

Везенков през днешния ден се включи в 20-ото юбилейно издание на детския лагер по изкуства и спорт в НСА, където той учи.

" Винаги когато става дума за деца, постоянно когато съм свободен, желая да пристигам, те би трябвало да имат образец, дребни са още, не се знае дали ще станат спортисти, само че значимо е да са тук, да пробват разнообразни спортове. Благодаря на НСА, тъй като ми даде опцията да съм член на това семейство, да се развъртвам. Най-важното е децата да спортуват ", сподели той.

" Преди да мина в НБА, децата не бяха толкоз запалени по баскетбола. Евролигата, знаете, че е на високо равнище, само че въпреки това всяко дете е чувало за НБА. Много деца се поинтересуваха, а те са нашето бъдеще, би трябвало да играят, освен баскетбол, а и други спортове. Изисква се доста труд, доста темперамент, воля. Трябва да им покажем верния път ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР