Александър Везенков започна като титуляр за Сакраменто още във втория

...
Александър Везенков започна като титуляр за Сакраменто още във втория
Коментари Харесай

Везенков титуляр за първи път в Сакраменто

Александър Везенков стартира като титуляр за Сакраменто още във втория си мач. Контузия на Кийгън Мъри прати Сашо измежду първите пет, а Кингс записаха втора поредна загуба – 101:109 (28:30, 23:20, 28:40, 22:19) против Лейкърс.

Крилото от България бе почетен с достойнството да стартира в титулярната петица на отбора си за дуела против Лос Анджелис Лейкърс, който се организира тази заран. Двубоят е описван, като калифорнийското дерби в Анахайм. Голямата разлика сред двата отбора бе направена в третата четвърт, в която Везенков игра единствено към три минути.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sacramento Kings (@sacramentokings)

Нашето момче получи 22 минути, като не съумя да повтори перфектеното си показване от дебюта против Торонто. Този път се регистрира със 7 точки, 3 битки, 1 асистенция и 1 открадната топка и стреля 3/10 от игра. ЛеБрон Джеймс, Антъни Дейвис и Остин Рийвс не играха за Ел Ей.

Самият пробив до това да стартира мача е от огромно значение за Везенков. Това значи, че той последователно печели доверието на своя старши треньор Майк Браун. Както е известно, 28-годишният играч не се появи доникъде на третата четвърт в първия мач на Сакраменто. Тогава противник на неговия тим в подготовката бе Торонто преди три дни, като пред него в ротацията бяха Трей Лайлс и ДжаВейл МакГий. Днес обаче Везенков бе определен да започва пред останалите си съперници при неналичието на Мъри, което е задоволителен индикатор за трудолюбието на Везенков в подготвителния развой.

Същинската част от сезона пък стартира на 26 октомври, само че този път с посещение на Юта.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР