Александър Везенков записа отличен неофициален дебют за Сакраменто Кингс в

...
Александър Везенков записа отличен неофициален дебют за Сакраменто Кингс в
Коментари Харесай

Александър Везенков най-резултатен за Сакраменто в първата контрола на тима

Александър Везенков записа отличен всекидневен дебют за Сакраменто Кингс в първата контрола на отбора от предсезонната подготовка в Националната баскетболна асоциация (НБА).

Везенков бе най-резултатен при загубата на Сакраменто като посетител на Торонто Раптърс с 99:112 (35:35, 20:34, 19:26, 25:17) във Ванкувър, Канада.

Българинът влезе в игра в средата на третата част и осъществя 12 точки, от които две тройки от четири опита (4/7 при стрелбата от игра и 2/2 от наказателната линия), 2 битки и 1 асистенция за 11 минути на терена.

По 11 точки за Кингс прибавиха Харисън Барнс и Кийгън Мъри, а Домантас Сабонис се регистрира със 7 точки, 6 битки и 6 асистенции.

За Торонто най-резултатен бе Гари Трент-младши с 22 точки.

На почивката отборът на Сакраменто изоставаше с 55:69. Везенков стъпи на терена при 57:83 при оставащи 6:16 минути от третата четвърт, като вкара първата си тройка минута по-късно и добави още 4 точки до края на частта.

Сакраменто ще изиграе общо пет контроли преди началото на сезон 2023/2024 в Националната баскетболна асоциация, като в идната си инспекция Александър Везенков и съотборниците му ще се изправят против Лос Анджелис Лейкърс на 12 октомври от 5:00 часа сутринта българско време в Анахайм, Съединени американски щати.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР