Александър Везенков вкара три точки и овладя четири борби за

...
Александър Везенков вкара три точки и овладя четири борби за
Коментари Харесай

Везенков получи малко минути, но бе много полезен за успеха на Кингс над Оклахома

Александър Везенков вкара три точки и овладя четири битки за 10 минути игра при успеха на Сакраменто Кингс със 128:123 над гостуващия Оклахома Сити Тъндър в мач НБА.

Везенков означи единствения си панер в мача със пукотевица от тройката при започване на последната четвърт. С него Сакраменто поведе със 105:92, което накара старши треньора на Оклахома Сити Майк Дайгно да вземе таймаут.

За дребното си минути на терена Везенков беше измежду най-полезните играчи за своя отбор. С него " кралете " бяха +7 точки.

Най-резултатен за Сакраменто бе Де`Аарън Фокс с 41 точки. Малик Монк и Домантас Сабонис прибавиха по 18 точки, като литовския център овладя и 16 битки. С рекордните в кариерата си дотук 17 точки приключи Кион Елис.

За Оклахома Сити Шай Гилджъс-Алекзандър бе най-полезен с 43 точки. Австралиецът Джош Гиди означи 18 точки, а със 17 приключи Люгуенц Дорт.

Сакраменто доминираше през по-голямата част от мача. В средата на последната четвърт разликата доближи до 14 точки в интерес на домакините, само че серия от 13:2 разреши на Оклахома Сити да се приближи единствено на две точки от противника си при 119:117. Все отново Везенков и компания съумяха да затворят мача при 128:123. Ключова бе играта им в отбрана в заключителните минути преди да прозвучи сирената.

В класирането в Западната конференция Сакраменто е на пето място с 14 победи и 9 загуби. Оклахома Сити е на трета позиция с 15 триумфа и 8 провали.

Следващият мач на Сакраменто е против Юта Джаз в ранните неделни часове. Двубоят започва в 5:00 часа българско време.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР