Александър Везенков се завърна в ротацията на Сакраменто Кингс и

...
Александър Везенков се завърна в ротацията на Сакраменто Кингс и
Коментари Харесай

Везенков с 8 минути и 6 точки при победа над Оклахома Сити

Александър Везенков се завърна в ротацията на Сакраменто Кингс и осъществя шест точки при успеха над Оклахома Сити Тъндър със 105:98 вкъщи в мач от постоянния сезон на НБА.


Българският баскетболист не игра при триумфа над Портланд Трейл Блейзърс след продължение преди два дни, само че тази нощ записа 8:24 минути на паркета, в които показва точна пукотевица. Везенков вкара 2 тройки от 3 опита, като нямаше други опити за пукотевица и приключи с 6 точки, 1 битка и 1 открадната топка. За Кингс страховит мач направи Кевин Хъртър, който осъществя 28 точки и 9 битки, а центърът Домантас Сабонис приключи с трипъл-дабъл - 17 точки, 13 битки и 13 асистенции. Кийган Мъри наниза 24 точки и добави 11 битки за втория следващ триумф на Сакраменто, като с тази победа отборът завоюва и първия си мач от вътрешния шампионат на НБА.

За Тъндър най-резултатен бе Шей Гилгъс-Александър с 33 точки, само че гостите стреляха единствено 23 % от тройката и взеха 14 битки по-малко от противника. С този триумф Сакраменто се изкачи до осмо място на Запад с баланс 4-4, до момента в който Тъндър заема шеста позиция в същата конференция с актив 5-4.

Следващият мач на Сакраменто Кингс е посещение на Кливланд Кавалиърс във вторник, 14 ноември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР