Александър Везенков призна, че не е спал няколко дни, докато

...
Александър Везенков призна, че не е спал няколко дни, докато
Коментари Харесай

Везенков за НБА: Взех тежко, но правилно решение

Александър Везенков призна, че не е спал няколко дни, до момента в който реши къде да продължи кариерата си - да остане в " Олимпиакос " или да отиде в " Сакраменто кингс ". Българският баскетболист и счита, че това е вярното решение.

" Не мигнах няколко дни. Не спах. Не е елементарно да си тръгнеш от място, което обичаш, от хора, които те обичат и те ценят. За мен " Олимпиакос " е семейство. В Атина са съвсем всички мои другари, само че решението да отида в НБА, е най-правилното за моята кариера. Макар и тежко, мисля, че взех вярното решение ", сподели Везенков пред Би Ти Ви.

Той изясни, че от " Сакраменто " са му посочили, че ще разчитат на него. Клубът прати няколко свои представители на мачове на Везенков в Гърция, в това число и треньора.

 Александър Везенков ще играе в НБА Александър Везенков ще играе в НБА

" Тези хора ми демонстрираха по всякакъв начин, че ме желаят, че държат на мен и че виждат ролята ми в техния тим. Ако не беше по този начин, нямаше да приема. Сега всичко е в моите ръце. Те са видели в мен освен това от това, че мога да играя добре баскетбол, остава да го потвърдя. Не отивам в НБА единствено, поради концепцията или тъй като това ми е най-голямата фантазия. Отивам, тъй като виждам късмет за моето бъдеще за нещо доста огромно. И съм подготвен да взема този късмет. Аз по този начин съм организиран като човек, че виждам да си класифицирам нещата ден за ден, подготовка за подготовка, мач за мач ", добави Везенков.

През този сезон той завоюва, Купата и Суперкупата на Гърция и игра в Евролигата с " Олимпиакос ". Везенков беше определен за най-полезен състезател (MVP) и в, и в.

Гръцкият клуб разгласява в обществените мрежи известие към Везенков: " Благодарим ти, Саша! Трудно е да мислим, че към този момент няма да си деен член на " Олимпиакос ". Минахме през толкоз доста дружно. Преодоляхме всички трудности, гледахме те по какъв начин растеш като състезател, смяхме се и плакахме, празнувахме, успяхме! Продължавай със страхотната, невероятна и забележителна работа и ни направи горди! Това не е прощаване... Това е... Докато се срещнем още веднъж! "



Заради уговорките си в НБА Везенков няма да може да играе за националния тим през лятото. Тимът ще срещне Австрия и Норвегия в последния кръг от предварителните квалификации за Евробаскет 2025, а също така ще взе участие и в предварителните за олимпийскиге игри в Париж.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР