Александър Везенков пристигна в България късно снощи, след като по-рано

...
Александър Везенков пристигна в България късно снощи, след като по-рано
Коментари Харесай

Везенков: В Барселона осъзнаха колко важна е за мен България

Александър Везенков дойде в България късно нощес, откакто по-рано денем Барселона му позволи да се причисли към националния тим на страната ни за идните международни квалификации против Финландия и Исландия.

На столичното летище 22-годишната звезда на родния баскетбол приказва по доста тематики, в това число за представителния ни отбор, упованията и обстановката в клубния му тим, написа Sportal.bg.

" Беше сложна седмица. Искам да благодаря на Барселона, на треньора, на управлението за това, че ме пуснаха да дойда да играя и те осъзнаха какъв брой значими са за мен тези дуели. Благодарен съм и на фамилията ми и всички, които бяха до мен, тъй като беше една доста друга седмица ", бяха първите думи на крилото на родна земя.

" Трябва да се откри баланс сред това играчите и клубовете да вземат решение. До последно чакахме да забележим дали някой ще е контузен, дали ще има проблеми. Треньор и управление помогнаха доста, това беше най-хубавото решение ", разкри още Александър по отношение на това по какъв начин се е стигнало до дълго чаканото " да " от каталунците.

" Аз съм доста стимулиран и доста окуражен. Виждам по какъв начин упражняват момчетата, по изявленията им какъв брой са подготвени. Не би трябвало да има напрежение и пренавиване. Финландия ще са без основни играчи, само че това не би трябвало да ни успокоява. Треньорът си знае работата. Говорих с него и с момчетата и ще изиграем един добър мач ", разяснява той.

" Проведох доста диалози. Ако не се беше случило, не знам по какъв начин щях да го приема. Благодаря отново на Барселона и на моето семейство най-много ", съобщи определеният от Бруклин Нетс в Драфта баскетболист. 

" Петери Копонен е там. Не знам той по какъв начин го одобри. Не желая да разясня. Само ще кажа, че съм още по-мотивиран да победим Финландия в петък ", сподели Везенков по адрес на съотборника си в Барса и национал на финландците, който обаче остана в клубния тим.

" Не знам дали най-важното за кой ще остане отвън групата са победи или загуби. Аз не преставам да упражнявам. Готов съм за борба. Много нови играчи, доста на моята позиция. Говорихме и споделиха, че са удовлетворени от мен. Трябва да покажа темперамент в този сложен миг ", бе коментарът на крилото по отношение на обстановката, в която се намира и това, че не попада в групата за мача към този момент няколко дуела подред.

" Много ще се веселя залата да е цялостна. Мисля, че може да се реализира. И ние, и почитателите заслужаваме цялостна зала и баскетбол на високо равнище. За мен е най-хубаво, че играя в Ботевград. Там, където живеят майка ми, татко ми ", върна се той към идния в петък мач.

" Не знам какви са упованията на хората и нашите упования. Финладния ще играят окуражено, имат играчи на доста високо равнище и са рисков тим, макар че ще са без трима от най-хубавите си играчи. Не можем да ги подценим. Ще стане забавен дуел. Всички групи са тежки. Франция са с друг състав, Испания, Гърция са без играчи от Евролигата. Дано това да се оправи, тъй като най-хубавите заслужават даиграят за националните тимове ", приключи метафизичен 206-сантиметровият левичар.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР