Александър Везенков не получи шанс за изява във втори пореден

...
Александър Везенков не получи шанс за изява във втори пореден
Коментари Харесай

Сакраменто победи Орландо, Везенков отново не получи шанс за изява

Александър Везенков не получи късмет за изява във втори следващ мач за Сакраменто и общо трети път в последните четири срещи. Българинът изгледа от пейката трагичната победа на неговия отбор против Орландо със 138:135, проточила се над три часа и решена след две продължения.

„ Кралете “ имаха смазващо преимущество под коша, където хванаха 69 битки против 46, само че съперникът им означи рекордните в историята си 25 тройки в мача. Двубоят се запомни и с фрапантна неточност на съдиите в края на първото продължение, когато топка, излязла от Паоло Банкеро, бе дадена още веднъж за гостите, което едвам не коства успеха на калифорнийския отбор.

За трети следващ мач Крис Дуарте бе предпочетен от Майк Браун вместо обичайния титуляр на тази позиция Кевин Хъртър, който обаче се показва неубедително от началото на сезона. Сред останалите титуляри обаче нямаше изненада – Ди‘Арън Фокс, Харисън Барнс, Кийгън Мъри и Домантас Сабонис. От другата страна Джамал Моузли заложи на Джейлън Съгс, Гари Харис, Франц Вагнер, Паоло Банкеро и Гога Битадзе.



Двубоят стартира доста оспорвано и с замени на водачеството, само че без разликата да надвиши 5 точки и след първата част Орландо бе напред с 30:27. Към дългия лист с контузени играчи на отбора обаче се причисли и една от звездите Франц Вагнер, който стъпи на крайници на Кийгън Мъри и изкълчи гален, като повече не се появи в игра.

Авансът на гостите доближи 7 при започване на втория интервал, след което обаче противникът взе самодейността. Воден от Малик Монк, вкарал 5 тройки единствено в тази четвърт, Сакраменто стартира да натрупа разлика и на почивката дръпна с 67:55.

Паоло Банкеро съществено стресна своите след паузата, като също получи контузия и се насочи към съблекалните, само че за разлика от Вагнер, скоро по-късно се завърна в игра. Домакините поддържаха двуцифрен задатък, само че убийственият мерник на Орландо от далечно разстояние му разреши да стопи разликата и преди последната част да изостава с 89:91.

Трей Лайлс вкара първия панер за решителния интервал, само че мощна серия за „ магьосниците “ ги докара до цялостен поврат – 103:96. Сакраменто бързо заличи пасива си, само че последваха нови замени на водачеството, а драмата стана цялостна, откакто 16 секунди преди края тройка на Банкеро изведе гостите напред – 118:116, а Майк Браун взе таймаут преди последната офанзива на тима му.



Само шест секунди бяха нужни на Малик Монк да пробие под коша и за възвърне равенството, което обаче остави задоволително време за противника. Джамал Моузли на собствен ред изиска таймаут, само че след него тимът му не съумя да означи и мачът отиде в продължение.

Интригата се резервира и в добавеното време, като мачът продължи да върви панер за панер. По-малко от осем секунди преди сирената гостите получиха нов златен късмет да завоюват. С отговорността още веднъж се нагърби Паоло Банкеро, който обаче този път той направи неточност и изпусна топката в навън, само че шокиращо за всички тя бе дадена още веднъж на Орландо. Крилото този път не сбърка под коша и при 127:127 дуелът бе пратен в ново продължение.

И двата отбора имаха своите шансове в оставащото време, а 14 секунди преди самия край „ кралете “ водеха със 138:135. Банкеро опитва да прати срещата в още един спомагателен интервал, само че този път не бе прецизен и успеха отиде за Сакраменто.

Малик Монк бе най-резултатен за спечелилите с 37 точки и 9 асистенции. Кийгън Мъри записа 28 точки и 12 битки, а прословут трипъл-дабъл от 22 точки, 23 битки и 12 асистенции напряко Домантас Сабонис.

За противника над всички бе Паоло Банкеро с 43 точки, 24 има Джейлън Съгс.

Следващият дуел на Сакраменто е на 6 януари (събота) от 5:00 часа сутринта българско време против Торонто вкъщи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР