Александър Везенков изигра един от най-добрите мачове в кариерата си

...
Александър Везенков изигра един от най-добрите мачове в кариерата си
Коментари Харесай

Разочарованият Везенков

Александър Везенков изигра един от най-хубавите мачове в кариерата си в Евролигата, само че рекордните му 29 точки във край на най-силния клубен европейски шампионат не бяха задоволителни за първи успех за неговия Олимпиакос от 10 години насам. Гръцкият гранд отстъпи трагично на Реал Мадрид със 78:79 в Каунас, откакто гардът на “белите ” Серхио Люл наниза унищожителна пукотевица за успеха в последните секунди.
 Реал Мадрид разплака свръхестествен Везенков и завладя трона на Евролигата в последните секунди Реал Мадрид разплака свръхестествен Везенков и завладя трона на Евролигата в последните секунди
Олимпиакос не съумя да отвърне от другата страна, като разочарованието след финалната сирена обзе Везенков, който не съумя да сдържи сълзите си. Героят за “червено-белите ” изравни великото достижение на Шейн Ларкин от 29 точки във заключителен мач в Евролигата, като към статистиката си добави още 9 битки и 4 асистенции за съвсем цялостни 40 минути игра на паркета в “Жалгирио Арена ”.

Независимо от провалянето Везенков още веднъж потвърди, че е най-хубавият баскетболист в Европа през сегашния сезон. Европейската акция за Спортист №1 на България за предходната година приключва с премия за най-полезен състезател на сезона, приз за топреализатор и селекция за Идеалната петица, и за втори следващ сезон.

Снимки: Eurokinissi Sports
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР