Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се съвзеха по

...
Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се съвзеха по
Коментари Харесай

Везенков затвърди MVP амбициите си с ново страхотно представяне в Евролигата

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос се съвзеха по допустимо най-бързия метод от провалянето си от Макаби Тел Авив преди два дни. 48 часа след въпросния дуел възпитаниците на старши треньора Йоргос Барцокас завоюваха семейството си на АЛБА Берлин с крайното 86:76 (18:21, 21:17, 22:21, 25:17) в среща от десетия кръг на Евролигата. Така " червено-белите " приключват позитивно натоварената седмица в най-силния клубен европейски шампионат.

Във краткотрайното класиране Олимпиакос продължава да брани втората си позиция, като отборът към този момент разполага със 7 победи и 3 загуби на сметката си. Пропадането на " албатросите " пък продължава, като немският първенец позволи седмата си поредна загуба и сега се намира на 14-ото място с актив от 3 триумфа и провали.

Звездата на вечерта в Пирея още веднъж бе Александър Везенков. Българският национал за седми път през сегашния сезон трансферира границата от 20 маркирани точки, откакто през днешния ден приключи с 24 точки, 6 битки, 2 асистенции и 4 откраднати топки за 33 минути на терена в обичайна си титулярна роля. При стрелбата си крилото бе съвършен от зоната за две точки - 6/6 , а също по този начин бе 2/7 от тройката и 6/6 от наказателната линия за коефициент на потребно деяние от 34 , който, в случай че остане неосъществим, може да му донесе четвърта премия за MVP на кръга измежду най-хубавите.

Въпреки кадровите проблеми и неналичието на фигури като Маркус Ериксон, Йонас Матисек и Лукас Олинде, тимът на АЛБА сътвори доста проблеми на Олимпиакос в първата четвърт. Везенков означи 9 от първите 11 точки на гърците, само че от другата страна германците натискаха крепко и се озоваха с задатък от шест при 13:19. Все отново всичко си пристигна на мястото в средата на втория интервал, когато серия от 10:0 в интерес на Олимпиакос оказа помощ на домакините да си върнат водачеството при 37:31, преди в последна сметка полувремето да приключи изцяло равностойно - 39:38.

През вторите 20 минути момчетата на Барцокас нито за момент не изпуснаха преднината от ръцете си. С отлични изяви за " червено-белите " се отличи капитанът на отбора Костас Папаниколау, който означи 16 от своите 19 точки през второто полувреме, с цел да помогне на тима си поетапно да отблъсква опитите за поврат на АЛБА. Везенков пък продължаваше да наподобява все по този начин непрекъснат, като тримата с Костас Слукас доставиха Олимпиакос с двуцифрена преднина при 82:72, когато в действителност бяха прекършени очакванията на " албатросите " за прекъсване на кошмарната серия.

Папаниколау добави 19 точки и 9 битки при 5/8 пукотевица от игра. Костас Слукас приключи с дабъл-дабъл от 12 точки и 11 асистенции, като през днешния ден той наниза точка №3000 в кариерата си в Евролигата. Джоел Боломбой също прибави 12 точки.

Маодо Ло и Джалийн Смит осъществиха по 12 точки за АЛБА Берлин. Крист Кумаджи и Тамир Блат способстваха с по 10 точки.

Снимки: Euroleague

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР