Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос допуснаха четвъртата си

...
Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос допуснаха четвъртата си
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос отново не успяха да преодолеят шампиона

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос позволиха четвъртата си загуба от началото на сезона в Евролигата. Възпитаниците на Йоргос Барцокас отстъпиха със 71:82 (18:13, 23:20, 12:19, 18:30) против първенеца в шампионата Анадолу Ефес при гостуването си в зала " Синан Ердем Доум ". Двубоят бе повтаряне на полуфинала в конкуренцията сред двата отбора от предишния сезон, който още веднъж бе извоюван от турския гранд.

По този метод тимът на Анадолу Ефес продължава положителната си форма и реализира четвъртата си поредна победа, като отборът на Ергин Атаман се намира на седмото място в класирането с баланс от 6-5. Олимпиакос пък е на път да се свлече в таблицата, в която сега заема петата позиция с актив от 7-4.

Александър Везенков още веднъж бе най-резултатен за Олимпиакос, като звездата на българския баскетбол приключи с 18 точки, 3 битки, 3 асистенции и 1 открадната топка за 34 минути като титуляр. При стрелбата си националът ни бе 4/6 от зоната за две точки, 3/9 от тройката и 1/1 от наказателната линия, само че този път дой записа много по-нисък коефициент на потребно деяние от нормалното досега - 15. В най-полезен за тима на Олимпиакос е трансформира Костас Слукас, който записва 12 точки, 6 битки и 6 асистенции за показател от 19.

Иначе, гърците започнаха мача доста мощно и се отскубнаха напред още първоначално след старт от 10:0, като при започване на третата четвърт възвърнаха двуцифрената си преднина при 45:35. До края на интервала обаче опитният тим на Ергин Атаман съкрати недостига си до единствено една точка, а на старта на последната част Уил Клайбърн, Илайджа Брайънт и Василие Мицич довършиха започнатото, с цел да обезпечат обрата на своя тим.

Клайбърн бе под пара за Ефес с 24 точки и 5 битки, Родриг Бобоа наниза още 19 точки с 6 овладени топки, а Василие Мицич осъществя 18 точки с още 9 битки.

Янулис Ларендзакис прибави 13 точки за 17 минути за Олимпиакос, а Мустафа Фал приключи с 12 точки, колкото имаше и Слукас.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР