Александър Везенков и неговият Сакраменто Кингс отстъпиха на Голдън Стейт

...
Александър Везенков и неговият Сакраменто Кингс отстъпиха на Голдън Стейт
Коментари Харесай

Драма! Кош в последната секунда попари Везенков и Сакраменто

Александър Везенков и неговият Сакраменто Кингс отстъпиха на Голдън Стейт като посетители със 101:102 и не съумяха да вземат реванш за домакинската загуба преди няколко дни. Уориърс стигнаха до успеха с панер в последната секунда на Клей Томпсън. Загубата бе втора за Кингс в четири срещи от началото на сезона и втора от същия противник. Уориърс не престават с актив 4-1 в Западната конференция все още. Везенков още веднъж се появи в игра в средата на първата четвърт, когато съотборниците му изоставаха в резултата със 17:21, а по-късно баскетболистите на Майк Браун съумяха да извърнат резултата в своя изгода и да поведат с 31:28 след една част игра. Везенков овладя три отскочили от кръга топки при първата си поява в игра, добавяйки и 2 точки, като при единствения си панер още веднъж сподели отлично придвижване без топка.
На почивката двата отбора бяха разграничени от точка, само че към този момент в интерес на домакините при 55:56. Второто полувреме стартира със серия от 17-7 за Кингс, която изведе Сакраменто напред със 72:63, като и в третата част състезател №1 на България за 2022 година влезе при оставащи към 6 минути игра, само че не съумя да запише повече точки. Той несъмнено се остаряла в отбрана, само че нямаше ден в нахлуване.
В последната част борбата бе точка за точка, като гостите дръпнаха в резултата със 101:100 с помощта на панер на Домантас Сабонис 15 секунди преди края. Клей Томпсън бе огромният воин за домакините, откакто осъществя надвит панер в последната секунда на мача за крайното  101:102.  Прочетете още
Везенков получи 17 минути на паркета, само че вкара единствено 1 от общо 6 опита (1/3 за 2 точки и 0/3 от тройката). За сметка на това пък овладя 5 битки - най-вече в един мач за него момента кариера в НБА, а статистиката му бе допълнена от 2 персонални нарушавания и 1 неточност.

KLAY THOMPSON GAME WINNER.????????

— Hoop Central (@TheHoopCentral)

Домантас Сабонис бе покрай трипъл-дабъл за " кралете " в отсъствието на контузения пойнт гард Де`Аарън Фокс. Литовецът постоянно бе плеймейкър през първото полувреме и завърши с 23 точки, 11 битки и 8 асистенции. Малик Монк се включи дейно от пейката с 16 точки, а Кийгън Мъри, който е титуляр на позицията на Везенков, вкара 10 точки, само че също при неособено добра пукотевица - 4/15 от игра (0/7 от тройката). Стеф Къри пък този път вкара " единствено " 21 точки на Кингс, а също така направи и цели 7 неточности. Хърватинът Дарио Шарич бе най-хубавият състезател от запасите на Уориърс с 15 точки, а Клей Томпсън завърши с повече точки, в сравнение с стрелби - 14 при 6/15 от игра, само че пък никой не може да го съди, откакто заби победните две точки. За тима на Сакраменто предстоят две следващи гостувания на Хюстън - на 5 и 7 ноември през нощта българско време
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР