Александър Везенков бе обявен за Спортист на годината на България

...
Александър Везенков бе обявен за Спортист на годината на България
Коментари Харесай

Александър Везенков: Това признание ме предизвиква да работя още повече

Александър Везенков бе разгласен за Спортист на годината на България за 2022 година Това стана ясно, откакто уредниците оповестиха резултатите. Първото място с огромна преднина бе неоспоримо отредено на българския национал.

Крилото изпраща най-силната година в кариерата си, като завоюва златен дубъл с Олимпиакос в Гърция, стана MVP в шампионата на южната ни съседка, бе определен в Идеалната петица за сезона в Евролигата и неколкократно става Най-полезен състезател на кръга в шампионата.

Везенков бе и водач на мъжкия ни народен тим на Евробаскет 2022, като стана герой №1 в груповата фаза – впечатляващи достижения за спорт с толкоз огромна конкуренция като баскетбола. което му отреди и неоспоримата позиция за Спортист №1 в анкетата.

Новината завари Везенков в Атина, където се възвръща от контузия и ще пропусне огромното гръцко дерби на Евролигата с Панатинайкос довечера.

„ Боли малко, само че съм добре. Ще се възстановя и за идващия мач съм на линия “, сподели Спортист №1 на България.

Българската федерация по баскетбол показа първите му думи във връзка избирането му за №1 за годината у нас.

„ Благодаря на всички публицисти и почитатели, които гласоподаваха за мен. Това е огромна чест и самопризнание. Но би трябвало да кажа - това самопризнание ме стимулира да работя още повече. Да покажа още повече, да потвърдя, че не е справедливо единствено за една година, тласка ме да изградя неизменност. Това самопризнание ме провокира да работя още повече българският баскетбол да се изкачи на по-високо равнище и доста повече деца да се възпламенят по баскетбола. Искам да благодаря на всички мои съотборници - и в Олимпиакос, и в националния тим на България, на всички, които ми помогнаха през тази година да напредвам и да печеля тази премия. Чест за мен е след толкоз години да съм едвам вторият баскетболист с тази премия, след първата спортистка на годината – Ваня Войнова. Тя е голямо име, в залата на славата. Радвам се, че го реализирах! Искам да благодаря също и на фамилията си. Те постоянно са до мен и ме поддържат и в сложни, и в радостни моменти “, сподели той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР