Александър СИМОВТрогателно е как ПП-ДБ се опитват да представят рязането

...
Александър СИМОВТрогателно е как ПП-ДБ се опитват да представят рязането
Коментари Харесай

Мафиотска екзекуция

Александър СИМОВ
Трогателно е по какъв начин ПП-ДБ се пробват да показват рязането на главата на Гешев като първа стъпка към велика промяна на правосъдната система. 
Една е промяната и младите костюмари са нейните пророци!
Това е все едно някой да каже, че убийството на ерцхерцога Франц Фердинанд в Сараево е отворило опция за цялостна промяна на европейския континент. 
Защото Гешев падна вследствие на мафиотска война. 
ГЕРБ го пожертваха като чеиз за сватбата си с ПП-ДБ. Което е разбираемо - Борисов би пожертвал и партията си, единствено и единствено да си купи индулгенция за спокойни старини и да бъде прочут като величествен политически пълководец от своите медийни музиканти. 
Отстрелването на Гешев пристигна от наказателната бригада на Бойко Борисов - знак, че правосъдната ни система не просто е подвластна, а безусловно е продънена от въздействия. И разумният идващ ход съвсем несъмнено няма да е премахването на основния прокурор като фигура, а избор на също по този начин комфортен обвинител, който пет пари няма да дава за надъханите костюмарчета, а ще върви на вечерните воаяжи до хотел " Берлин ". 
Но към този момент няма да е Гешев. 
Ще носи друга фамилия и жълтопаветната интелигенция ще е принудена да търпи, преглъща и да гледа настрана. 
А не дай боже тяхното виждане за бъдещето на прокуратурата да се реализира. Ако се отстрани фигурата на основния прокурор, това автоматизирано значи да се мултиплицира явлението " Гешев ". Тогава ще имаме прокуратура от гешевчета, феодални владения, също по този начин подвластни от политическата обстановка и подвластни на парламентарни ветрове и бизнес лобита. 
Начинът, по който Гешев беше безусловно премахнат, издава, че на хоризонта не се задава никаква смяна. И единствено зашеметен може да види в този жесток акт вяра за бъдещето и реализирането на митичната правосъдна промяна.
Това не е отбрана на Иван Гешев. 
А е жалейка за фантазиите за правдивост на доста български жители, които желаеха друг живот и страна, само че станаха курбан в следващата кланица от неистини и мошеничества. 
Заради всичко това изпитвам лек боязън, когато чуя по какъв начин тъкмо тези сили приказват за правосъдна промяна и промени в Конституцията.
През 90-те Съюз на демократичните сили веднъж направи правосъдна промяна и разгласи победа. Няколко години по-късно се отхвърли от нея и отново стартира да води война за нова правосъдна система.  
Предишното упражнение на Христо Иванов по конституционализъм пък приключи с неговата оставка, политическата гибел на групировката му и цялостно отричане от постигнатото. А точно то направи Гешев вероятен и незаобиколим. 
Сега същото трио - ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, още веднъж ще трансформира главния закон.
Краят ще е като разказ с ужаси. 
Защото с сходни политически изтезания никой нищо не реформира. 
Това е развой по изтриване на следите и търкане на пръстовите отпечатъци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР