Александър СимовПредставете си следната ситуация. Чувствате се неразположен и отивате

...
Александър СимовПредставете си следната ситуация. Чувствате се неразположен и отивате
Коментари Харесай

Платената социология трябва да спре

Александър Симов
Представете си следната обстановка.
Чувствате се нерадушен и отивате на доктор. Той ви приема и доста умело, с тежка осведоменост, с нарцистична експертиза ви диагностицира с " рак в финален етап ". След това един месец още веднъж и още веднъж ви повтаря, че с вас е свършено и е време да сложите житейските си каузи в ред, да се сбогувате с роднините и да се помирите със гибелта, тъй като няма лекуване и нещата са безусловно съдбовни. А най-сетне се оказва, че диагнозата му е безусловно неправилна. Вие от самото начало сте имал противен грип, само че нищо повече от това.
В задача се пита - ще стъпите ли още веднъж при този доктор? Ще му повярвате ли отново за вашето лекуване? Или ще извършите тъкмо противоположното - ще избягате с писъци от него и ще сезирате способените управляващи, с цел да вземат ограничения против такава избухлива несръчност и откровена тъпота?
Нека в този момент да пренесем този хипопетичен проблем на полето на телевизионната политология и всички неистини, интриги, операции и откровени измами, които бяха изсипани против Българска социалистическа партия. При това бяха изсипани под формата на " разбор " и то с претенцията за действителна обективност и дълбочинно познаване на същинските процеси в българското общество.
Дори и в този момент след изборите има хора, които се пробват да оспорят изказванието, че против Българска социалистическа партия се водеше същинска медийна война и социологическа спецоперация за сриване на резултата. Но пред обстоятелствата и най-кресливите би трябвало да замълчат. Заради това дано да направи къса екскурзия в мъгливия свят на тази пушилка от изстрели, пиратки и откровени нелепости, с цел да видите против какво беше изправена достоверната левица на този избор.

15.02.2023
Добромир Живков
Социологът Добромир Живков от " Маркет линкс " още преди да е почнала акцията към този момент е уверен:
" Българска социалистическа партия е най-застрашена от сериозен спад на изборите - " от отливане на техния електорат към " Възраждане " и може би към Политическа партия ".
Това изказване е смазано под тежестта на обстоятелствата. ПП/ДБ губят над 70 хиляди гласа. Българска социалистическа партия единствено 8 хиляди. Не че това е мотив за наслада, само че при социалистическата партия отливът е минимален, толкоз дребен, че дава опция да се направи напълно противоположния извод - сривът е спрял. Българска социалистическа партия освен не катастрофира, а сподели тъкмо противоположното на това, което твърди социолога. Стабилизира се. Прочетете отново горния откъс. Това ли би трябвало да минава за разбор в България?
18.02.2023

Кольо Колев
Социологът Кольо Колев гръмогласно афишира:
" Възможно е да се стигне до тежък срив, който да попречи на Българска социалистическа партия да преминат четирипроцентната преграда ".
Любимата дъвка на участниците в медиен тероризъм " допустимо е ". Тоест индивидът си е оставил път за излаз, в случай че резултатите от изборите го ритнат в лицето и му избият зъбите. Но малко по-надолу Колев безусловно си признава за какво е решил да пази толкоз лъжлива и порочна теза. Ами поради " Левицата! ".
" Левицата! " ще вземе от Българска социалистическа партия гласове и ще върне част от изгубените през последните години минус 700 хиляди гласоподаватели, които към този момент не припознават Българска социалистическа партия като своя партия. Те имат всички шансове да преминат четири процентната преграда и да се утвърдят като партия, към която може да се образува новата левица ".
" Левицата! " взе 2,2 на 100. Дори не се приближават до бариерата за влизане в Народното събрание. Пребледнелите и злобни лица на Манолова/Дончева/Жаблянов ясно демонстрираха политическото им изтощение. Дали и те са станали жертва на личната си агитация нямам никаква визия. Но Кольо Колев гръмогласно се дъни. С сходни прогнози той показва такава непросветеност, че в случай че беше доктор щяха да му спрат пълномощията да упражнява специалността си, нали по този начин?
22.02.2023 година

Страхил Делийски
Политологът Страхил Делийски безапелационно твърди:
" Много евентуално е партията на Нинова да се бори за 4-те % ".
Категорично изказване. Абсолютно погрешно. Смазващо некадърно. Но овъртолено в " експертиза ", с цел да удари като паве в черепа публиката. По създание това не е разбор, а черен пиар. Целенасочен удар против Българска социалистическа партия, маскиран като обективност.  
2.03.2023

Татяна Буруджиева
Пред публиката излиза обичаната анализаторка на народа Татяна Буруджиева. Пред " България он еър " тя размахва пръст и споделя:
" В дъното имаме доста сериозна борба за прескачане на бариерата и за неизпадане на Българска социалистическа партия ".
Това изказване идва от политолог, който има претенциите, че познава действителната обстановка в страната. Буруджиева, дано да напомним, е била и депутат от Българска социалистическа партия, т.е. тя би трябвало да има визия и от структурата и на самата социалистическа партия.
И поради това нейното свръхлъжливо и некадърно изказване не може да бъде отдадено само и единствено на нелепост. Това е умишлена операция. Това е стратегическа конспирация, която би трябвало да внуши на левите гласоподаватели, че Българска социалистическа партия е на прага на гибелта и те би трябвало да търсят други свои представители. Проблемът е, че Буруджиева споделя това като сякаш справедлив анализатор, а всъщност работи като политически подбудител. Това е всичко друго, само че не и разбор. И резултатите от изборите го потвърждават. Българска социалистическа партия въобще не се е борила за " неизпадане ".
13.03. 2023

Васил Тончев
На сцената се появява " социологът " Васил Тончев.
" Българска социалистическа партия този път има действителен съперник в лицето на " Левицата! ", които демонстрираха много мощен старт и много мощен интерес от страна на левите гласоподаватели, в хода на акцията ще стане ясно дали са скачени съдове, или ще има преливане на гласове от едната към другата групировка.
Но в действителност последните изследвания при предходни избори Българска социалистическа партия получаваше постоянно повишен резултат. Т.е. има много хора, които са разочаровани от линията на Нинова и които по принцип са леви, само че най-после не отиват и да гласоподават. Всъщност новата групировка " Левицата! " обира тъкмо тези гласове - разочарованите от това управление на Българска социалистическа партия ".
Пак ще повторим - " Левицата! " взе 2,2 на 100, а в деня след изборите, изправени пред обстоятелствата, даже представителите на тази екзотична коалиция твърдяха, че не са късали никакви гласове от Българска социалистическа партия. Тоест всичко, което Тончев е приказвал е било цялостна неистина и целенасочена операция. Резултатите ясно го демонстрират. Още един социолог оттече в канализацията.
24.03.2023

Доц.Милен Любенов
Доц. Милен Любенов от СУ " Св. Климент Охридски ", следващ политолог на апокалипсиса за Българска социалистическа партия. Той споделя:

" Българска социалистическа партия ще има сред 5 и 6 % поддръжка и ще бъде най-малката парламентарна група ".

И двете изказвания са погрешни. И двете изказвания са въздух под налягане. Ако нуклеарните физици бъркаха толкоз трагично със своите преценки, до момента планетата щеше да и изпепелена от радиоактивни облаци.
Ако грешката беше една, човек може да си разреши да я подмине. Но тук виждаме цялостна офанзива, едно цунами от откровени тъпотии и интриги, предопределено да смаже изцяло Българска социалистическа партия. Както споделяше Тери Пратчет - не е параноя, когато те преследват в действителност.
Това тук е същото. Не е параноя. Не е доктрина на конспирацията. Срещу Българска социалистическа партия се водеше същинска война и предвид на резултата през днешния ден можем да се насладим на труповете на лъжците. Фигуративно казано.
Ако анализаторите бяха зъболекари след такива провали никой не би стъпил при тях. Но още занапред можем да кажем, че и при идващия избор малките екрани отново ще канят същите идеологически служащи и никой няма да им търси сметка за лъжите, грешките, измамите и оливането, което виждаме.
Въпреки това ние ще им подсещаме непрекъснато. Социологията на повикване би трябвало да спре.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР