Александър Попов е един от новите членове на Управителния съвет

...
Александър Попов е един от новите членове на Управителния съвет
Коментари Харесай

Александър Попов: Няма да се предадем, калени сме във всякакви ситуации

Александър Попов е един от новите членове на Управителния съвет на БФВолейбол, който беше определен на 13 март, когато Любо Ганев оглави федерацията. Освен това експертът от години е освен треньор, само че и мотор на всичко протичащо се в ЦСКА.

Попов даде изявление пред формалния уебсайт на БФВолейбол.

ЦСКА съумя трагично да победи Дунав и да се класира в първата осмица. Какво значи това за клуба?

С оглед финансовото ни положения и на обстановката, в която се намира ЦСКА, е огромен триумф. Но въпреки това мястото на тима е тъкмо там – измежду най-силните. Изключително значимо е за нашите състезатели. В състава на ЦСКА над 80 % да млади момчета. Те ще съумеят да натрупат опит измежду най-хубавите и по този начин ще се развият. Затова споделям, че триумфът над Дунав от голямо значение за „ аления “ клуб.

А какви са възможностите в шампионата?

Още преди дуелите с Дунав най-малко 90 % от тези, които настояват, че схващат от волейбол, не ни даваха шансове. Опровергахме прогнозите. Ние сме ЦСКА и се борим за достойнството на емблемата. Не мога да дам прогноза какви са възможностите ни. Знам, че няма да се предадем. Трудните последни години ни калиха във всевъзможни обстановки. Младите момчета не са минали през тези водовъртежи на ориста, която се струпа върху ЦСКА. Но знаят, че сме се измъкнали и че няма да се оставим.

Звучите оптимистично.

Така е. Освен спортният ни триумф, можем да се похвалим и с различен. Той е много непредвиден и става въпрос за развиването на зала „ Васил Симов “. За никого не е загадка, че имаме финансови компликации в поддържането и изобщо с действието на комплекса. В тази зала са изковани 55 трофеи за мъже и дами, само че последните години събра доста напрежение. Благодарение на новия президент Любо Ганев имаме доста по-добра връзка с Министерството на спорта. Преди два месеца ненадейно намерихме финансиране от наши другари и започнахме да реновираме залата. Направихме съблекалните и първия етаж като цяло. Министерството на спорта даде позволение и желая особено да благодаря на Красен Кралев. Именно той позволи ремонтът, който към този момент е реалност. Това е първата стъпка за избавление на зала „ Васил Симов “. Смея да настоявам, че този комплекс е с най-славно минало в цяла България. Надявам се да е и с още по-бляскаво бъдеще.

Какво още би трябвало да се направи тук?

Ремонтирахме неспортната част от залата. Търсим финансиране и се надяваме на помощ от министерството за игралната повърхност. Това е доста значима стъпка за бъдещето на волейболния ЦСКА. Нека „ алените “ – мъже и дами, имат даже нов дом. Без значение дали е на същото място или наоколо до комплекса. Независимо от превратностите на ориста ЦСКА е най-големият волейболен клуб на България и единствен развива всички възрастови групи при мъже и дами. Това е голяма отговорност, само че е и непостижимо да се оправим сами. Аз никога няма да се предам.

Бяхте поканен от Любо Ганев в Управителния съвет. Как върви взаимната работа?

С общи старания направихме смяната в българския волейбол. Любо е президент, има нов директорски съвет. Голямата смяна ще е, когато стартираме същинската промяна на волейбола. Още не му е пристигнало времето, въпреки всичко властта се смени преди няколко месеца. Аз държа и ще изисквам промени. Те би трябвало да са в верните моменти, само че са наложителни. България е спортна нация и би трябвало нашите състезатели да имат най-хубавите условия.

България ще е един от домакините на Евро 2021 за дами и на международното за младежи. Какво значи това за страната?

Огромен авторитет. Европа знае на какво сме способни, ние българите. Доказали сме се на всевъзможни равнища. Колкото и да е мъчно, на нас ни дават семейства. Надявам се, че скоро ще стартираме и да печелим шампионатите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР