Александър Пермяков, обвиняем по делото за покушението срещу писателя и

...
Александър Пермяков, обвиняем по делото за покушението срещу писателя и
Коментари Харесай

Осъдиха на доживотен затвор руснак за взривяването на колата на Захар Прилепин

Александър Пермяков, обвинен по делото за покушението против писателя и участник във войната против Украйна Захар Прилепин, беше наказан на пожизнен затвор, оповестява Би Би Си.

На 6 май 2023 година в Борски регион на Нижни Новгород. Неговият охранител Александър Шубин умира, а самият публицист е тежко ранен . Следственият комитет на Русия образува дело за терористична офанзива.

Пермяков е единственият обвинен по делото за гърмежа на колата на Прилепин. Според проверяващите през 2022 година, до момента в който е бил в Украйна, той е получил указания да взриви колата на Прилепин и е влезнал в Русия през Латвия.

По време на следствието обвиненият е отказал да дава показания. Следствието показва, че след задържането си той е признал, че е направил закононарушението по напътствие на украинските специфични служби.

Пермяков е влезнал в Русия през Латвия и е бил задържан покрай мястото на детонацията с лични документи от Русия, Украйна и подправен паспорт от Казахстан. По време на правосъдния развой прокурорът акцентира заплахата на закононарушението, а юристът на Пермяков изиска минимална присъда, защото той признава виновността си.

Според следствието Пермяков е декларирал, че е направил нападението по заповед на украинските спецслужби, само че съжалява за гибелта на Шубин и показва, че задачата му е била Прилепин поради поддръжката му за съветската инвазия в Украйна.

Украйна в никакъв случай не е потвърждавала присъединяване с в това нападение.
 Американец се призна за отговорен в наемничество на развой в Русия
Американец се призна за отговорен в наемничество на развой в Русия

Той е упрекнат за присъединяване в бойните дейности в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР