Александър Паунов напуска ПГ на БСП за България, той не

...
Александър Паунов напуска ПГ на БСП за България, той не
Коментари Харесай

Депутатът от записите с Божков напуска ПГ на БСП

Александър Паунов напуща ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", той не е член на Българска социалистическа партия и диалогът му с Божков не ни ангажира. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява изнесените по-рано през днешния ден СРС-та от Спецпрокуратурата, дали мотив да се стартира ново досъдебно произвеждане по глава Първа от Наказателния кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от 10 до двадесет години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. 

Паунов е удостоверил диалога си с Божков пред партийното ръковдство, описа Нинова. Затова и напуща групата, само че още на следващия ден ще се събере и съдружният съвет на лявата коалиция, който да разиска тематиката. " Това е персонален диалог на Паунов с Божков, тъй че отговорността да си я носи той. Нкой от партията или групата не е имал познание за диалога до през днешния ден, когато той изтече, той е стеснителен и по тази причина Паунов напуща групата. " изясни Нинова

  " Във връзка с показаните през днешния ден от прокуратурата записи на диалози които взе участие наш съдружен сътрудник Александър Паунов, той не е член на Българска социалистическа партия. Той е ръководител на друга партия, която е в обединението " Българска социалистическа партия за България ". Разговорът на Александър Паунов не ангажира по никакъв метод нито партията Българска социалистическа партия, нито ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". Никой няма право да използва Българска социалистическа партия за свои персонални или корпоративни ползи. Ръководството се събрахме, разговаряхме с Александър Паунов, той удостовери диалога. Още през днешния ден подава заявление за овакантяване на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", сподели още Нинова. И добави, че Паунов ще остане самостоятелен народен представител.

Според нея, случилото се днес по никакъв метод няма да промени решението на партията да внесе на следващия ден в Народното събрание петия си вот на съмнение. " Той е кардинален, пореден ", сподели Нинова и посочи, че Българска социалистическа партия от дълго време приказва за корупционните схеми на държавното управление и че модела на ръководство е олигархично-мафиотски. 

Тя подчерта, че се надява и чака " по същия метод да се подхожда към кореспонденцията на Васил Божков и с министъра на финансите, премиера и други хора от властта ". Случилото се през днешния ден е опит да се дискретидират митингите, да се показват като платени, а те са обективни, разяснява Нинова.

На въпрос дали Българска социалистическа партия поддържа настояванията на протестиращите за оставка на държавното управление и на основния прокурор, Нинова съобщи, че партията е декларирала позиция и по двете.

" Оставката на държавното управление за този четиригодишен мандат най-малко десетки пъти сме я желали. По другото на градската конференция на Българска социалистическа партия в София приехме декларация за оставката и на господин Гешев. Ние сме дали отговори на тези въпроси ", посочи още Нинова.

Попитана защо иска оставката на основния прокурор, тя отговори, че повода е грубото навлизане в президентската институция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР