Александър Овечкин се разписа при победата на Вашингтон с 4:3

...
Александър Овечкин се разписа при победата на Вашингтон с 4:3
Коментари Харесай

Овечкин влезе в топ 3 на голмайсторите в НХЛ, Георгиев блесна при успех на Рейнджърс

Александър Овечкин се разписа при успеха на Вашингтон с 4:3 с дузпи над гостуващия Ню Йорк Айлъндърс и излезе на трето място във безконечната класация на голмайсторите в Националната хокейна лига със 767 попадения.

Той вкара 4:58 минути преди края и изпревари Яромир Ягър. Лидер при стрелците в лигата е Уейн Грецки с 894, а втори е Горди Хоу с 801.

Ти Джей Оши и Антъни Манта вкараха при наказателните удари, като Манта се разписа и в постоянното време. Аксел Йонсон-Фялби осъществя дебютен гол в НХЛ, а вратарят Витек Ванечек отрази 29 шайби за петия триумф в последните 6 мача на столичани.

Брок Нелсън се отличи с гол и асистенция за гостите, а Кайл Палмиери и Андерс Лий също се разписаха.

Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 20 спасявания и оказа помощ за успеха на Ню Йорк Рейнджърс с 4:3 над гостуващия Анахайм. Геориев прекъсна серия от 6 следващи загуби като титуляр от 10 януари насам.
Адам Фокс донесе успеха в 55-ата секунда на добавеното време, а Артьоми Панарин даде 3 асистенции.

Водачът Коларадо реализира типичен триумф с 3:0 в залата на Лос Анджелис. Валери Ничушкин и Мико Рантанен приключиха с по попадение и асистенция, а Джей Ти Комфър също осъществя. Дарси Кюмпър парира 23 шайби и записа втори следващ “шътаут” и пети за сезона.
С успеха Колорадо към този момент има актив от 91 пункта.

Флорида излезе на върха в Източната конференция с 88 точки, откакто  спечели с 3:2 след продължение гостуването си на Сан Хосе.

Франк Ветрано се разписа два пъти, в това число и победното  попадение в 1:11 минута на добавеното време, а Жонатан Юбердо също вкара и продължи точковата си серия в 9 следващи гостувания. Вратарят Спенсър Найт направи 24 спасявания и оказа помощ за шестия триумф в 7 мача на отбора.
Лоугън Кутюр и Никола Мелош след асистенции на Томаш Хертл на два пъти извеждаха Сан Хосе напред, само че домакините не съумяха да удържат. Джеймс Реймър отрази 31 удара.

Ерик Калгрен избави всичките 35 изстрела в първиия си мач като титуляр, а Торонто разгроми гостуващия Далас с 4:0. Джон Таварес способства с гол и асистенция за домакините.

Аризона завоюва за шести път в 7 срещи след 6:3 над домакина Монреал. Лоусън Краус и Клейтън Келър изпъкнаха с по гол и асистенция, а Карел Веймелка направи 36 спасявания за триумфа.

Кайл Конър се отличи с гол и две асистенции и продължи точковата си серия в пети следващ мач, а Уинипег разгроми гостуващия Лас Вегас със 7:3, нанасяйки пета поредна загуба на противника.
Марк Шайфли, Блейк Уийлър, Джош Мориси и Лоугън Стенли способстваха с по попадение и асистенция, а Конър Хебелък парира 35 изстрела за четвъртия триумф в 5 мача на тима.
Мат Гржелцик осъществя в 1:40 минута на продължението, а Бостън завоюва гостуването си на Чикаго с 2:1.
Марк-Андре Флюри направи 46 спасявания за домакините, само че това не беше задоволително.

Ивандър Кейн беше прецизен два пъти при триумфа на Едмънтън над гостуващия Детройт със 7:5. Конър МакДейвид и Кейлър Ямамото прибавиха по гол и асистенция при третата поредна победа на отбора.
Марк Стаал вкара два гола за първи път в 1001-ия си мач в лигата, само че гостите позволиха шесто поредно проваляне.

Бо Хорват блесна с две попадения и асистенция, а Ванкувър надви с 6:3 над Ню Джърси. Канадците прекъснаха серия от 12 следващи загуби от противника от 25 ноември 2014 година.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР