Александър Мургин от Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим I" във Видин

...
Александър Мургин от Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим I" във Видин
Коментари Харесай

Видински ученик е с първо място в конкурс на списание Математика

Александър Мургин от Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим I " във Видин е с първо място в националния конкурс на списание "Математика ", оповестяват от учебното заведение. Съревнованието се организира в два кръга, като първият е неприсъствен, а участниците се класират съгласно изпратените решения на конкурсните задания, оповестени в изданието. Победителите от задочния кръг получават покана за присъединяване във втория (очен) кръг, който се организира на 23 юни 2018 година в София, в Института по математика и информатика на Българската академия на науките.
Изключително достижение в надпреварата тази година направи Александър Мургин от Видинската природо-математическа гимназия, който единствен от област Видин бе позволен до присъединяване във финалния (очен) кръг на конкуренцията, показват още от гимназията. Талантливият видински възпитаник завоюва първо място в групата на петокласниците и беше награден с диплом и сборници със задания за подготовка по математика.
Александър Мургин е възпитаник на Камелия Иванова, която води неговата подготовка за присъединяване в влиятелни национални и интернационалните надпревари по математика. На 1 юли ученикът с още осем ученици на ППМГ ”Екзарх Антим І” Видин ще вземе присъединяване във финала на Международния конкурс „ Математика без граници” в Несебър.
Списание "Математика " е предопределено за всички значими групи в региона на математическото обучение в България:
-класове 4-7 като основа за развиването на надарените възпитаници и на всички други възпитаници, които се нуждаят от по-добра математическа подготовка;
-подготовка за изпити след 7-ми клас;
-класове 8-12 като едно от основните списания на олимпийска тема в България;
-конкурс за 5-7 клас в два стадия - неприсъствен и присъствен;
-конкурс за 8-12 клас;
-подготовка за матури и изпити след 12 клас.
Списанието разгласява информация (задачи, решенията им, победители) за всички най- значими надпревари в България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР