Александър Морфов остава режисьор в Народния театър.Това каза пред бТВ

...
Александър Морфов остава режисьор в Народния театър.Това каза пред бТВ
Коментари Харесай

Министърът на културата за Морфов: Няма юридически казус. Той остава като режисьор

Александър Морфов остава режисьор в Народния спектакъл.

Това сподели пред бТВ министърът на културата в служебното държавно управление Найден Тодоров. Той за първи път разяснява абсурда след уволнението на Морфов във вторник. От 1 март в театъра не е и пиарката Велислава Кръстева.

Тодоров посочи, че Морфов няма още веднъж да е основен режисьор, служба основана особено за него, само че остава като режисьор и постановките му ще продължат да се играят. Това посочи и шефът на Народния спектакъл Васил Василев по-рано през днешния ден.

Юридически проблем няма, счита министърът, който към този момент се е срещнал с претекстовете за уволнението на Александър Морфов. 

Според него в заповедта на Василев няма несъгласия. Морфов освобождава единствено административната служба в театъра.  Служебният министър на културата схванал от медиите за тази развръзка.

" Аз виждам един доста огромен режисьор, който е уволнен дисциплинарно и това за мен е проблем като човек. Но, не виждам нарушаване в закона. Александър Морфов остава режисьор и той постоянно е бил подобен и спектаклите на Александър Морфов съгласно всичко, което аз знам, ще не престават да се играят в Народния спектакъл ", сподели Найден Тодоров.

По-рано през днешния ден Василев даде конференция, на която даде своята позиция какво се случва. Днес още веднъж имаше митинг в отбрана на Морфов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР