Александър Мишинков спечели сребърен медал при юношите на международния турнир

...
Александър Мишинков спечели сребърен медал при юношите на международния турнир
Коментари Харесай

Мишинков със сребърен медал при юношите на международния турнир в Кантанхеге

Александър Мишинков завоюва сребърен орден при юношите на интернационалния шампионат по спортна аеробика в португалския град Кантанхеге.

Българинът получи за осъществяването си оценка от 18.875 точки. Това е огромен триумф за България, реализиран при сериозна конкуренция с най-хубавите състезатели от международния хайлайф в тази възрастова група.

На първо място е представителят на Финландия Сампо Нусиайнен с 19.050, а на трета позиция остана международният първенец за 2022 година Тиаго Пинейро от Португалия с 18.800 точки.

В конкуренцията за Световната купа за мъже и дами Борислава Иванова и Христо Манолов се класираха за финала при смесените двойки като влязоха измежду осемте най-хубави с шести резултат - 18.550 точки. Въпреки първата оценка за артистичност и втора за осъществяване, съдиите за компликация взеха решение, че не са видели изпълнени минимални условия, с цел да зачетат три извършения от тяхното комбиниране.

Единствената причина, заради която българската делегация не подаде контестация против отсъдената им оценка за компликация беше, че те се класират за финала, където конкуренцията стартира от начало.

В самостоятелната конкуренция при дамите Борислава Иванова ще се бори за оценки, откакто влезе в топ 8 с втора по мощ оценка от 20.200 точки.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
При мъжете Христо Манолов е първа запаса, откакто получи за осъществяването си в пресявките 18.850 точки.

Финалите са в неделя.

Съдия за България на интернационалния шампионат е Антонио Папазов, който единствено преди няколко месеца приключи дългогодишната си извънредно сполучлива спортна кариера дружно с Ана-Мария Стоилова, Дарина Пашова и Тихомир Баротев. Съдия на Световната купа ще бъде ръководителят на Съюза по аеробика Димитрина Къндева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР