Александър Лазаров се класира за основната схема на турнира в

...
Александър Лазаров се класира за основната схема на турнира в
Коментари Харесай

Александър Лазаров преодоля и втория кръг на Чалънджъра във Франция

Александър Лазаров се класира за главната скица на шампионата в зала от сериите " Чалънджър " в Роан, Франция с награден фонд от 90 280 евро.

Българинът, който бе подложен под номер 1 в квалификационната скица, се наложи с 6:2, 3:6, 6:0 над естонеца Марк Лаял за час и 30 минути.

Лазаров стартира по-добре срещата и завоюва пет от първите шест гейма, с цел да вземе откриващата част с 6:2. Вторият сет обаче се оказа по-слаб за 25-годишния българин. Лаял стабилизира играта си и съумя да запише първия си пробив в мача, с който поведе с 3:1 гейма. Това се оказа задоволително на естонеца, с цел да прати мача в съдбоносен трети сет.
 За ЧРД: Александър Лазаров преодоля първия кръг на
За ЧРД: Александър Лазаров преодоля първия кръг на " Чалънджър " във Франция

Лазаров победи на старта мароканеца Елиот Беншетри с 6:4, 6:1

В него обаче Лазаров имаше цялостно превъзходство, като го завоюва с 6:0, взимайки 25 от разиграните 35 точки.

За влизането си в главната скица Лазаров ще вземе 5 точки за международната класация и 885 евро от наградния фонд. Неговият съперник в първия кръг ще стане явен малко по-късно през днешния ден.

На шампионата в Роан вземат участие още двама български тенисисти, които обаче стартират напряко в главната скица. Димитър Кузманов ще играе през днешния ден с поставения под номер 1 Раду Албот от Молдова, до момента в който Адриан Андреев ще срещне на старта 18-годишния представител на домакините Артур Фис, който взе участие с " уайлд кард ". Кузманов и Андреев са евентуални противници във втория кръг на шампионата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР