Александър Лазаров изпрати успешна втора половина от вече изминалата 2022-ра,

...
Александър Лазаров изпрати успешна втора половина от вече изминалата 2022-ра,
Коментари Харесай

Окланд: Световният №90 се оказа непреодолимо изпитание за Лазаров и го отстрани на старта

Александър Лазаров изпрати сполучлива втора половина от към този момент миналата 2022-ра, в която се поздрави с дебютната си победа на равнище АТР по време на родния ни Sofia Open и след това завоюва на два пъти Фючърс конкуренцията в Созопол. На старта на сегашния тенис сезон международният номер 297 попадна в отбора на България за United Cup, където имаше директно значение за историческия първи триумф на страната ни в новосъздадената отборна конкуренция, откакто оформи тандем с Избелла Шиникова и двамата надиграха двойката Давид Гофен/Елизе Мертенс, носейки триумфа на селекцията ни против Белгия с 3:2.

Същевременно българинът употребява времето си, до момента в който е на Зеления континент, с цел да подаде поръчка за квалификациите на АТР 250 надпреварата в Окланд, където в началото беше осми в листата с запасите, само че ден преди началото на шампионата съумя да заеме последното място в пресявките и жребият го изправи против международния номер 90 Грегоар Барер. Метеорологичните условия в последната седмица в новозеландския град предразполагаха към неспирни валежи, заради което мачовете бяха изместени в зала, където нашето момче очевидно не се усещаше в нужната кондиция за игра и инкасира проваляне от французина за малко над час на корта - 1:6 4:6.

Дебютният четвърт час за дуела се оказа повече от призрачен за Алекс, чиито комбинации безусловно биваха контрирани по отличен метод на представителя на топ 100, което докара да два следващи пробива в актива на седмия подложен в схемата. Отърсил се от първичния потрес, българинът повиши доста качеството в отиграванията си, като резултатът не закъсня и той разполагаше на два пъти с точка за рибрейк, само че до подобен по този начин и не се стигна, откакто Барер остана безукорен на лично подаване, записвайки откриващия сет на сметката си единствено 24 минути след старта на срещата.

Във втората част нашенецът образно беше не запомнил за случилото се по-рано в хода на конфликта, като стартира да извършва ударите си със забележително самочувствие и своебразно трансформира форхенда си в главен точконосител. Световният номер 297 последователно даже се утвърди в позицията на по-активният тенисист на корта, но поредни сбъркани топки означаваха брейкболи пред французина в пословичния седми гейм, от които той материализира първия и поведе с 5:3. Въпреки случилото се, Лазаров не позволи отрицателните страсти да го обземат и след два избавени мачбола доближи на собствен ред точка за равнене на резултата, само че международният номер 90 се оказа хладнокръвен, узаконявайки успеха си в дуела.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР