Александър Лазаров изпрати последния месец като един от най-успешните за

...
Александър Лазаров изпрати последния месец като един от най-успешните за
Коментари Харесай

20-годишен молдовец спря Лазаров на четвъртфиналите в Румъния

Александър Лазаров изпрати последния месец като един от най-успешните за него от началото на годината, откакто завоюва купата в София и след това доближи край на конкуренцията в Тбилиси. Българинът продължи мощната си серия и през тази седмица на М25 шампионата в Питещи, намирайки място на трети следващ четвъртфинал, само че там инкасира привидно ненадейно проваляне, поради равнището си в последните седмици, от 20-годишния Иля Снитари (световен номер 678) и трябваше да преглътне неуспеха след 2 часа и 15 минути на корта - 7:6(2) 1:6 2:6.

В началото на дуела сигурността на начален липсваше и от двете страни на мрежата, заради което пробивите бяха постоянно срещано събитие и водачеството менеше притежателя си, с цел да станем очевидци на паритет при 4:4. От този миг нататък четвъртата ни ракета се утвърди в лидерската позиция на корта и определяше темпото на игра, като си обезпечи три сетбола, които не съумя да оползтвори и последва тайбрек, но точно в него Лазаров се показа покрай съвършеното и закономерно завоюва откриващия сет.

Последва извънредно слаба втора част за родния ни представител, който бе надигран по всички индикатори от молдовския си съперник и след едвам 24 минути равенството в общия резултат още веднъж възцари на корта в Питещи. Третият сет имаше равносилен старт, само че не след дълго неточности в играта на Алекс разрешиха на Снитари да пробие и той незабавно удвои преднината си, като не остави особени шансове на нашенеца и стигна до успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР