Александър Лазаров изпрати много силна 2022-ра, през която се изкачи

...
Александър Лазаров изпрати много силна 2022-ра, през която се изкачи
Коментари Харесай

Отлични новини: Александър Лазаров ще може да участва на ATP 250 турнира в Окланд!

Александър Лазаров изпрати доста мощна 2022-ра, през която се изкачи с над 100 места в международната класация и дебютира в топ 300 на света. Българинът също по този начин завоюва три трофея на сингъл от сериите " Фючърс ", само че несъмнено най-впечатляващото му достижение пристигна на Sofia Open, когато Алекс надви над Иржи Лехечка в откриващия кръг на конкуренцията и записа първата си победа на равнище ATP в своята кариера.

Новият сезон пък също стартира отлично за Лазаров, който имаше съществена роля за за успеха на България над Белгия в решителния мач на смесени двойки от United Cup, a нашият съотечественик още този уикенд ще може да се изявява на най-високото равнище в Тура, тъй като съумя да заеме последното място за квалификациите на ATP 250 шампионата в Окланд.

До момента единственият опит на Алекс в сходна категория надпревари е обвързван с изявите му на Sofia Open, а присъединяване му в Нова Зеландия стана допустимо, откакто защитаващият първенец Уго Юмбер получи " уайлд кард " за главната скица и Алекс влезе вместо него в пресявките на конкуренцията.

За софиянецът обаче няма да бъде по никакъв начин елементарно да доближи до същинския шампионат, тъй като в квлафикациите в игра ще забележим цели девет представители на топ 100, измежду които по-бележитите имена са Душан Лайович, Тиаго Монтейро, Жоао Соуса, Таро Даниел и Иржи Лехечка, който има да взема реванш от родния ни представител.

Auckland Qualifying update:
OUT: Humbert
IN: Lazarov
Next: Durasovic
— Other List Updates (@OtherLists)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР