Александър Коган, изследователят, който е предоставил информация от милиони профили

...
Александър Коган, изследователят, който е предоставил информация от милиони профили
Коментари Харесай

Упс! И Twitter продавала данни на Cambridge Analytica

Александър Коган, откривателят, който е дал информация от милиони профили във Фейсбук на английската анализаторска компания Cambridge Analytica, е купил също и данни от Twitter, заяви в неделя осведомителната организация Bloomberg.

Компанията на Коган Global Science Research (GSR) е получила достъп в продължение на през целия ден  през 2015 година до цялостна социална информация в Twitter, написа Bloomberg, базирайки се изказване пред организацията от Twitter, написа investor.bg.

Информационната организация цитира услугата за къси известия: „ GSR е имала през 2015 година неповторим и еднократен достъп до API до случаен избор от вида на тестът на обществените туитове от пет месеца - от декември 2014 година до април 2015 година ". 

Според Bloomberg Twitter дава на съответни компании посредством така наречен приложни програмни интерфейси (API) или програмен продукт достъп до информация на потребителите. След това тези компании ги употребяват, с цел да проучват събитията, публичното мнение или обслужването на клиентите.

Корпоративните клиенти получават най-широк достъп до данни, който включва последните 30 дни с туитове, а това се случва още от 2006 година За да получат този достъп, клиентите би трябвало да обяснят по какъв начин имат намерение да употребяват данните и кои ще са крайните консуматори на данните.

Twitter не продава данни от частни директни известия. Приходите на компанията от " лицензирането на данни и други доходи " са нарастнали с над 20% до 90 млн. $ през първото тримесечие на 2018 година

Около 270 000 души са свалили приложението за анкети на преподавателя от Факултета по логика на психиката на Кеймбриджкия университет Александър /Алекс/ Коган, който е родом от Съюз на съветските социалистически републики. С помощта на това приложение той е интервюирал хора в обществените мрежи.  Мобилното приложение е получавало позволение от потребителите за потреблението на техните персонални данни. Приложението е събирало данни и за приятелите на потребителя. Анкетирайки 270 000 консуматори, компанията е получила сведения в последна сметка за 50 милиона души.

Откакто избухна абсурдът за запазване на потребителски данни сред Фейсбук и Cambridge Analytica, който визира 87 милиона консуматори, обществените мрежи са под напън. По-специално Фейсбук получи доста рецензии от страна на клиенти, само че и от политици от Съединени американски щати и Европейски Съюз. Главният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг към този момент даде показания пред американските управляващи, а законотворците приканиха това да създадат и основните изпълнителни шефове на Twitter и Гугъл Джак Дорси и Сундар Пичай. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР