Александър Кадиев липсва на телевизионните зрители, които го гледаха всяка

...
Александър Кадиев липсва на телевизионните зрители, които го гледаха всяка
Коментари Харесай

Ето защо Сашо Кадиев напусна Би Ти Ви

Александър Кадиев липсва на телевизионните фенове, които го гледаха всяка делнична ден като водещ на предаването „ Преди обед “, само че пък в този момент ще имат опция да го гледат по-често на театралната сцена. Известният артист влиза в спектакъла „ Момчетата и градът “ от Кристофър Шин, чиято премиера е на 25 септември в Малък градски спектакъл „ Зад канала “.

За първи път публиката ще види Сашо Кадиев в нетипична за него роля, друга от това, с което той нормално се показва. Режисьорът Златомир Молдовански избира за повторно през последните две години Кадиев в собствен театър след „ Игра за двама “, в който артистът си партнираше със София Бобчева, а по-късно – със Стефани Ивайло. На сцената този път синът на Катето Евро ще е с актрисата Мартина Тодорова.

Сценографията и костюмите са на Теодора Лазарова, музиката – на Валерия Крачунова и Павел Стефанов.

„ Момчетата и градът “ е с автентично заглавие Dying City. Авторът Кристофър Шин слага героите в миг на рецесия, предизвикана от загуба, горест и липса на любов. Опитите на Кели да притъпи тази рецесия като остави цялата прочувствената съсипия на предишното зад тила си ненадейно се срутват, когато Питър, брат на починалия ѝ мъж, я изненадва с визитата си.

Питър, от своя страна, е заставен да се бори със своето минало и настояще всеки ден, само че се сблъсква с действителността, че към този момент не може да води тази битка самичък.

Грег, боец умрял в Ирак и брачен партньор на Кели, поради който се връщаме в предишното, с което Питър и Кели се борят, в никакъв случай не е получил обичта, която да го избави от гибелта. Но най-трагичната действителност за него идва от това, че той в никакъв случай не е схванал каква любов му е нужна.

„ Често се твърди, че театърът е основан на спор – спор сред героите, спор на героя със себе си, спор сред героя и Господ. Според мен спорът не би трябвало да бъде цел в театъра, както и в живота, той в никакъв случай не е цел. Конфликтът е производно на най-простия, само че и най-универсален блян на всеки човек и надлежно на всеки сценичен воин: да бъде обичан. Тази любов се показва във всевъзможни форми – сантиментална, платонична, роднинска, религиозна “, споделя Златомир Молдовански.

„ Тези, които имат шанса да получат обичта, която търсят, подсъзнателно се впускат в устрема да я пазят, тъй като обичта е толкоз нежна, колкото и витално значима. От тези два устрема – да бъдем обичани и да запазим обичта, произлизат всички най-силни спорове в живота “, разяснява режисьорът.

„ Театърът би трябвало да бъде толкоз жив, че да е още по-истински от живота. Защото в същинския живот постоянно би трябвало да притъпяваме инстинктите си и да се подчиним на известни угризения, с цел да оцелеем в актуалното общество. Това е напълно обикновено. Но най-въздействащият спектакъл изисква да дадем зелена светлина на същинския живот в най-ярката му форма, с всичките му съвършенства и недостатъци “, разяснява Златомир Молдовански.

Режисьорът харесва артисти, които живеят на сцената с цялостна мощ и независимост, чиято религия в креативния инстинкт е толкоз мощна, че кара публиката в действителност да не помни, че е на спектакъл. Харесвам и пиеси, които безкомпромисно го изискват, обобщава той.

#Александър Кадиев
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР