Александър Жадан от Москва програмирал големите езикови модели на OpenAI

...
Александър Жадан от Москва програмирал големите езикови модели на OpenAI
Коментари Харесай

Руски програмист накара AI да си пише с 5 000 жени в Tinder, успя да си намери съпруга

Александър Жадан от Москва програмирал огромните езикови модели на OpenAI (GPT), с цел да приказват с над 5000 дами от негово име. Той употребявал логаритъма в приложението за срещи Tinder.

Изкуственият разсъдък се " матчнал " с 5000 дами от негово име и почнал диалози. В някои от случаите той насрочил срещи онлайн, оповестява Gizmodo.

Изкуственият разсъдък не просто отсял кандидатките, само че и намерил сродната душа на Жадан. Той предложил на програмиста да ѝ предложи брак. В началото на тази година той се оженил за Карина Вялшакаева - една от 5000-те дами, с които логаритъмът си е писал в Tinder.

Двойката за първи път си паснала през декември 2022 година Без да знае, Вялшакаева в действителност разговаряла с изкуствен интелект през първите няколко месеца от връзката им, съгласно Gizmodo. Постепенно Жадан поел ръководството на своя AI Romeo и двамата започнали да се виждат персонално.

Според отчета Вялшакаева не била ядосана, а " просто шокирана ", когато схванала, че приказва с ChatGPT, а не с човек.

" В един миг логаритъмът ми написа рекомендация, че може би е време да предложа брак на Карина ", сподели Жадан пред Gizmodo. Така се стигнало и до предлагането.

" Мисля, че най-важното нещо е нашата връзка е, че тя е в действителния живот и е страхотна ", сподели Вялшакаева пред Gizmodo.

Според някои анализатори има огромен късмет изкуственият разсъдък да навлезе в приложенията за срещи. Той може да дава препоръки или да избира хора, с повече общи ползи и капацитет за постоянна връзка.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР