Александър Георгиев отрази 37 удара на вратата на Ню Йорк

...
Александър Георгиев отрази 37 удара на вратата на Ню Йорк
Коментари Харесай

Александър Георгиев спря атомно нападение в НХЛ

Александър Георгиев отрази 37 удара на вратата на Ню Йорк Рейнджърс, който победи с 4:3 Питсбърг след продължение в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ).

Това беше едвам вторият следващ старт за вратаря с български корени, който избави дузпа на суперзвездата на първенците Евгени Малкин единствено 11 секунди преди края на постоянното време.

Майка Зибанеяд вкара изравнителния гол за Рейнджърс в края последната третина и по-късно заби победната шайба 2:53 минути след началото на продължението. Крис Крайдър вкара гол и записа три асистенции за първите четири точки от един мач в кариерата си, а с помощта на него, Зибанеяд и Георгиев, Рейнджърс завоюва втори следващ мач.

Брайън Ръст, Райли Шиън и Карл Хагелин вкара за Питсбърг, който загуби за пети път в последните си 15 мача и остана с баланс 10-4-1 от тях. Кейси Десмит, който замества контузения вратар Мат Мъри, избави 29 удара в деветия си мач в кариерата като титуляр.

Загубата остави Питсбърг на второ място в класирането на Столичната дивизия, само че при тъждество в точките с водача Вашингтон. Рейнджърс пък съвсем сигурно ще пропуснат плейофите и това ще се случи за първи път от 2010-а година насам.

Ню Джърси се приближи на пет точки от Питсбърг в Столичната дивизия, откакто победи Лас Вегас с 8:3. Блейк Колман вкара на два пъти, Майкъл Грабнър и Нико Хишиър записаха по гол и асистенция, а с по една шайба се регистрираха Тейлър Хол, Травис Заяч, Стефан Ньосен и Кайл Палмиери. Кийт Кинкайд пък избави 39 от ударите на Голдън Найтс, които остават съвсем сигурни първенци в Тихоокеанската дивизия.

Джеймс ван Риймсдайк записа трети хеттрик в кариерата си, а Мич Марнър вкара победния гол при дузпите за 6:5 в интерес на Торонто против Далас. С това Кленовите листа продължиха клубния връх от победи като домакини до 11 следващи мача./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР