Александър Дунчев с гневен пост, че водачът в София -

...
Александър Дунчев с гневен пост, че водачът в София -
Коментари Харесай

Скандал в Промяната: Структура видя измяна в решение на Петков и Василев

Александър Дунчев с ядосан пост, че лидерът в София - област ще е от " Демократична България ". Пореден скандал поради листите разтресе " Продължаваме промяната ". Едно от знаковите лица на партията - Александър Дунчев, разгласи във фейсбук с ядосан пост, че структурата в София - област, не приема лидерът при тях да е от " Демократична България ".

Ето какво написа Дунчев във фейсбук:

" Атанас Русев разбуни духовете и повдигна въпроси за изборите, които се надявах да сметем под масата, с цел да вървим напред без доста звук. Но е прав. Има решение на ИС на Политическа партия лидерът за София област да бъде към този момент от Демократична България. Fair enough. Но за жалост това решение и методът, по който е взето, бе общопризнат от екипа на Политическа партия в София област като измяна, с която не могат да продължат заради загуба на доверие. И се наложи да предпочитам: екипът или решението на ИС. Не беше мъчно... Вие кое бихте избрали? "

От поста му обаче не излиза наяве дали напуща партията. Потърсен от " 24 часа ", Дунчев не отговори на мобилния си телефон. 

На предишните избори Дунчев бе лидер на листата на Политическа партия в София - област.

Дунчев бе начело на Изпълнителна организация по горите по време на първия длъжностен кабинет на Стефан Янев през 2021 година Докато заема поста единствено за четири месеца спомага за разкриването на най-болните проблеми с опазването на българските гори и дивеч, подхваща редица ограничения за повишение на прозрачността и общественото присъединяване при контрола в горите.

Очакванията бяха Дунчев да заеме същия пост и по време на ръководството на кабинета на Кирил Петков, само че тогава Министерството на земеделието и горите бе обещано на Българска социалистическа партия. А Дунчев поведе борба против кадруването на социалистите в бранша.

Цитирания от него в поста Атанас Русев пък е известен със своята активност за запазване на природата и член на сдружението „ Да запазим „ Корал “. През 2008 година Русев взима на концесия плаж „ Корал “ и от този момент е деятел в битката с противозаконното застрояване на българските плажове. В тази борба той е съидейник с Кирил Петков и татко му Петко Петков.

Това е следващ скандал в " Промяната " поради листите. Преди десетина дни партията напусна друго знаково лице - някогашният зам.-министър на земеделието Иван Христанов, който не е склонен, че лидер в Плевен ще е отцепникът от Има Такъв Народ и някогашен състезателен министър Радостин Василев.

След като подписаха да се явят взаимно на изборите, " Продължаваме промяната " и " Демократична България " си разделиха първите места в листите в съответствие 3:1. Решението за това е било доказано от Изпълнителния съвет на Политическа партия преди ден.

Запознати обаче разкриха, че и в Демократична България има напрежение със структурите, които не приемали лидерът при тях да е от партията на Кирил Петков и Асен Василев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР