Александър Дунчев постави ултиматум и затова няма да бъде част

...
Александър Дунчев постави ултиматум и затова няма да бъде част
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев: Няма проблем с реденето на листите на ПП - ДБ

Александър Дунчев сложи ултиматум и по тази причина няма да бъде част от нашите листи

" Това, което се опитваме ние от Политическа партия - Демократична България да кажем е, че не се явяваме на избори за първи път, макар че за първи път се явяваме дружно, само че хората знаят какво ще получат, в случай че гласоподават за нас. Ние ще пазиме правосъдната промяна и най-сетне антикорупционната комисия да проработи, което спъва може би последните парламенти. Ще запазим евроатлантическа интеграция и ще настояваме оптимално бързо да бъдем признати и в еврозоната, и в Шенген " - по този начин Искрен Арабаджиев от Коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България " разяснява в студиото на " Денят стартира " по с какви упования потеглят към следващите предварителни парламентарни избори.

" Емоционалността на господин Дунчев му изигра неприятна смешка. Той сложи ултиматум, че ще взе участие в изборите единствено, в случай че е лидер на листа. Уважихме избора му и той няма да взе участие в тези избори ", по този начин Арабаджиев разяснява проблема с Александър Дунчев в листите на обединението сред Политическа партия и Демократична България.

Арабаджиев съобщи, че от " Продължаваме промяната " нямат търкания с други сътрудници.

" Смятам, че няма проблем с листите. Следващите дни ще излезе окончателната информация какво е разпределението, къде са водачите на Демократична България и къде са водачите на Политическа партия ", акцентира той.

На въпрос по какъв начин са разпределени хората, Арабаджиев отговори по този начин:

" Взехме резултатите от последните избори и казахме - стремим се да има такова систематизиране, което да дава отговор на силите в последния парламент. По същия метод и за водачите на листите - видяхме къде са най-активните хора, съобразихме се с желанието на някои от сътрудниците и всички си стиснахме ръцете. Ще настояваме освен предизборно, само че и след изборите да си съблюдаваме съдружните договорености ".

Ние сме демократични партии, които имат правилник и съгласно него са взети решенията. В рамките на Политическа партия в устава е написано, че изпълнителния съвет на партията дефинира водачите, добави Искрен Арабаджиев.

Въпреки някои от разликите, които има с Демократична България, повече неща ни сплотяват.

" В сферата на обществената политика имаме разминавания, само че с договореността, че не би трябвало да минаваме 3% недостиг, стопанската система може да продължава това, което направихме. Виждаме, че това, което се случи и в в пенсионната система и подпомагането на млади фамилии с деца - това оказа въздействие ", изясни Арабаджиев.

Той беше безапелационен, че Политическа партия нямат виновност за това, че България няма да влезе в еврозоната най-малко до 2 години. По думите му, е показана поредност и предпочитание да се одобряват законите за влизането в еврозоната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР