Александър Донски постигна четири последователни победи, включително и над топ

...
Александър Донски постигна четири последователни победи, включително и над топ
Коментари Харесай

Борбен Донски отрази мачбол, но остана на крачка от титлата в Монастир!

Александър Донски реализира четири поредни победи, в това число и над топ поставения, с цел да се класира за първия си край на сингъл през сезона на конкуренцията от сериите ITF в Монастир, Тунис. Във финалната среща Донски се бори до последната точка, само че за жалост, отстъпи пред Лоран Локоли, който се намира с съвсем 200 позиции по-нагоре от сънародника ни, с 0:6 6:3 5:7 в мач, траял повече от два часа.

Изцяло еднопосочен бе откриващият сет. В него Локоли започва с по-голяма убеденост и проби на нула откриващото подаване на родния ни играч. Серията на французина продължи и скоро той излезе напред с задатък от 3:0, а до края не даде нито гейм на Донски, правейки значима крачка към купата.

През втората част Донски доста увеличи представянето си, и по-конкретно от линията за начален удар, което бе надалеч под нормалното му равнище в първия сет. Частта се развиваше равностойно доникъде, когато точно българинът нанесе първия пробив в противниковото подаване, повеждайки с 4:2. Въпреки че последва мигновен рибрейк, Алекс още веднъж показва добра игра при посрещане, което бе в основата да измъкне последните два гейма от сета, а с това да резервира и очакванията си за успех.

Възходът на национала ни беше налице и в решителната част, в която още веднъж паритетът не можеше да бъде нарушен. Двамата преобладаваха със сервисите си, а единствен Донски имаше благоприятни условия да се откъсне напред, само че не ги оползотвори. В края интригата се усили още повече, защото нашият представител имаше точка, която щеше да му разреши да сервира за успеха, само че и тя също не бе материализирана, а в ответния си гейм Донски даже избави мачбол, измъквайки маратонско подаване. В последна сметка френският играч се оказа по-стабилен във значимите моменти и откакто проби своя конкурент в последния вероятен миг, постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР