Александър Чеферин, лидерът на УЕФА, обяви въвеждането на таван на

...
Александър Чеферин, лидерът на УЕФА, обяви въвеждането на таван на
Коментари Харесай

Александър Чеферин въвежда таван на заплатите във футбола

Александър Чеферин, водачът на УЕФА, разгласи въвеждането на таван на заплатите за играчите в близко бъдеще. Президентът би желал да приложи този план още през 2024 година, от началото на новата Шампионска лига.

УЕФА разреши на клубовете да имат загуба от 60 милиона евро за три сезона, при едно изискване. Скалата на заплатите би трябвало да има ограничаване:

90% от приходите през 2023-2024 г.;

80% от приходите през 2024-2025 г.;

70% от приходите през 2025-2026 година

Президентът на континенталния конгрес продължава проекта си. Той желае да наложи таван на заплатите на играчите в близко бъдеще. По време на изявлението, обещано в подкаста Men in Blazers за RMC Sport, той разгласи, че Съединените щати могат да бъдат домакини на финала на Шампионската лига през 2026 година и добави: " Трябва съществено да помислим върху таван на заплатите, тъй че салдото на конкуренцията да не стане спорен. Не поради настойниците на клубовете, а поради цената на шампионатите. Няма да има смисъл, в случай че едни и същи пет тима постоянно печелят. "

Словенският юрист, който е в Нион от 2016 година и е избран отново за още един мандат до 2027 година, разкри, че е разговарял с представителите на Европейската комисия. " Опитваме се да ускорим нещата, само че би трябвало да има групов контракт сред всяка лига и УЕФА. Не можем да използван тавана на заплатите, а някои лиги да не го желаят. Засега всички са съгласни. Удивително, както огромните клубове, по този начин и дребните ", означи още той, представен от " Труд ".

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР