Александър Бутко бе избран за разпределител №1 във финалите на

...
Александър Бутко бе избран за разпределител №1 във финалите на
Коментари Харесай

Александър Бутко: Винаги трябва да играеш до последната топка

Александър Бутко бе определен за разпределител №1 във финалите на Шампионската лига в Казан. Плеймейкърът на Зенит имаше съществена заслуга за триумфа на финала над Лубе с 3:2.

“Знаехме, че ще бъде сложен мач. Играхме с тях във финала на международното клубно състезание и макар, че спечелихме с 3:0, имаше сериозна битка. Днес (б.р. снощи), съгласно статистиката загубихме този мач, само че спечелихме с характера си. Винаги би трябвало да играеш до последната топка. Имали сме такива сложни обстановки неведнъж и изцяло вярвахме в успеха”, съобщи разпределител №1 в Шампионската лига.


“Реших да поема риск на сервис в тайбрека при 8:11, тъй като бяхме притиснати до стената. Да трансферира топката и да играем, беше безсмислено. Искам също по този начин да благодаря на всеки един почитател в залата. Беше просто фантастично. Изглеждаше, че присъстваше целия Казан. Имаше голяма енергия”, добави Бутко.

“Сега тимът ще би трябвало да се трансформира без Вилфредо Леон. Разбира се, Лео пое огромния дял от топките до в този момент. Струва ми се, че ще би трябвало да променим малко нашия жанр и да се съсредоточим по-скоро върху отбраната и блока, в сравнение с върху силовата игра. Напускането му е обикновено. Всички ние рано или късно ще напуснем или ще приключим кариерата си в Казан. Нужно е успокоение за това. Така беше и преди Лео. Разбира се, той се открои с играта си, само че всички си помагахме един на различен. Всеки, който е в тима, свърши доста работа по пътя към тези победи”, добави Бутко, който и през идващия сезон ще управлява играта на Зенит.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР