Александър Бублик от Казахстан се поздрави с успех на турнира

...
Александър Бублик от Казахстан се поздрави с успех на турнира
Коментари Харесай

Бублик триумфира на турнира в Хале

Александър Бублик от Казахстан се поздрави с триумф на шампионата по тенис в немския град Хале, побеждавайки на финала Андрей Рубльов (Русия) с 6:3, 3:6, 6:3 за час и 36 минути.

Бублик печели за първи път шампионат от веригата АТР 500 в кариерата си и за повторно въобще подвига купа от Тура. Той досега имаше два участия на край на тревни кортове, само че загуби в Нюпорт два пъти - през 2019-а и през 2022-а година.
 Лазаров се отхвърли против Бублик в дебюта си на ATP 500
Лазаров се отхвърли против Бублик в дебюта си на ATP 500

Мачът продължи едвам 24 минути, българинът получи травма

Макар да се наложи да играе три сета, казахстанецът сподели здрави нерви през цялата среща. Той заложи на нападателно начало, стартира да обстрелва Рубльов с мощни удари, което не разреши на руснака в нито един миг да излезе на мрежата. И въпреки да подаваше, Рубльов претърпя пробив и изоставаше с 0:3. До края на частта Бублик продължи в същия жанр и даде едвам две точки на съперника при свое подаване.

Във втория сет номер 3 в схемата Рубльов опита да върне пробива в четвъртия гейм, само че опитът му беше отразен. Все отново това му се получи като желание при 4:2, когато затвърди втората си опция в сета и изравни 1-1 след 6:3.

Но в третия сет отличното подаване на Бублик отновo доминираше. Той направи брейк за 2:0, реализирайки третата опция освен това подаване на съперника. След това остана постоянен при своя си сервис и не разреши изненади. Казахстанецът приключи с резултат от 42 уинъра против 23 на Рубльов. Победата ще му даде опция и да се изкачи съществено в ранглистатa на АТР преди началото на третия шампионат от Големия шлем за сезона - " Уимбълдън ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР