Александър Бублик от Казахстан се поздрави с успех на турнира

...
Александър Бублик от Казахстан се поздрави с успех на турнира
Коментари Харесай

Бублик вдигна титлата в Хале след победа в три сета над Рубльов

Александър Бублик от Казахстан се поздрави с триумф на шампионата по тенис в немския град Хале, побеждавайки на финала Андрей Рубльов (Русия) с 6:3, 3:6, 6:3 за час и 36 минути.

Бублик печели за първи път шампионат от веригата АТР 500 в кариерата си и за повторно въобще подвига купа от Тура. Той досега имаше два участия на край на тревни кортове, само че загуби в Нюпорт два пъти – през 2019-а и през 2022-а година.

Макар да се наложи да играе три сета, казахстанецът сподели здрави нерви през цялата среща. Той заложи на нападателно начало, стартира да обстрелва Рубльов с мощни удари, което не разреши на руснака в нито един миг да излезе на мрежата. И въпреки да подаваше, Рубльов претърпя пробив и изоставаше с 0:3. До края на частта Бублик продължи в същия жанр и даде едвам две точки на съперника при свое подаване.

Във втория сет номер 3 в схемата Рубльов опита да върне пробива в четвъртия гейм, само че опитът му беше отразен. Все отново това му се получи като желание при 4:2, когато затвърди втората си опция в сета и изравни 1-1 след 6:3.

Но в третия сет отличното подаване на Бублик отновo доминираше. Той направи брейк за 2:0, реализирайки третата опция освен това подаване на съперника. След това остана постоянен при своя си сервис и не разреши изненади. Казахстанецът приключи с резултат от 42 уинъра против 23 на Рубльов. Победата ще му даде опция и да се изкачи съществено в ранглистатa на АТР преди началото на третия шампионат от Големия шлем за сезона – Уимбълдън.

Автор: Атаас Василев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР