Александър Бублик от Казахстан е следващият съперник на корта на

...
Александър Бублик от Казахстан е следващият съперник на корта на
Коментари Харесай

Кой е Александър Бублик - следващият опонент на Григор Димитров?

Александър Бублик от Казахстан е идващият противник на корта на Григор Димитров на шампионата от сериите " Мастърс 1000 ", който се организира в Париж. Двубоят е част от утрешната стратегия, само че към момента няма начален час на срещата.

Днес българинът в профил третия в света Даниил Медведев в страховит дуел, траял към 3 часа.

Бублик стигна осминафиналите на шампионата, провеждащ се в зала " Берси " след двусетови победи над 14-ия в схемата Франсес Тиафо от Съединени американски щати и чилиеца Николас Джари .

196-сантиметровият тенисист, който е роден в Русия, само че от доста години се състезава под флага на Казахстан, се намира на 33-а позиция в международната класация.

В края на юли той беше на рекордното за него 25-о място в класацията на ATP.

Този сезон Бублик има 22 победи против 26 загуби в шампионати под егидата на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP).

Именно сезон е най-успешен в кариерата на 26-годишния състезател. Той подвигна 2 от общо 3 трофеи в своята кариера през 2023-а година.

Едната беше в Хале, Германия в края на юни на трева. Турнирът е от категория " ATP 500 ". Втората пристигна на твърда настилка в зала преди по-малко от 2 седмици - в Антверп, Белгия.

Третият му трофей е от Марсилия през 2022-а година, още веднъж в зала на твърда настилка.

Именно Бублик беше в основата на успеха на Казахстан над България в мачовете от Група 1 на Купа " Дейвис ", печелейки против Янаки Милев и Димитър Кузманов през септември в София.

Григор Димитров и Александър Бублик имат 5 мача между тях на професионално равнище като исполинът от Гачина, Русия води с 3:2 триумфа. Последният мач сред тях се организира през този сезон - на четвъртфиналите в Марсилия, Франция. Тогава успеха отиде при Бублик след трагичния резултат 5:7, 6:3, 6:7 (8).

Време ли е за равнене на общата статистика, следва да разберем!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР