Александър Бортников, ръководител на руската Федерална служба за сигурност (ФСС),

...
Александър Бортников, ръководител на руската Федерална служба за сигурност (ФСС),
Коментари Харесай

Ръководителят на руската ФСС: САЩ, Великобритания и Украйна стоят зад нападението в Подмосковието

Александър Бортников, началник на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС), разгласи през днешния ден, че с изключение на арестуваните единадесет души, обвинени в директно осъществяване и съучастничество в нападението в Подмосковието на 22 март, има и други забъркани, чийто брой ще продължи да пораства, съобщи Ройтерс, като се базира на съветски новинарски организации.

По последни данни починалите при нападението в петък вечерта в концертната зала “Крокус сити хол ” в съветския град Красногорск в Московска област са минимум 139, напомня Ройтерс.

Според шефа на ФСС зад нападението по време на концерта на съветската група “Пикник ” стоят Съединени американски щати, Англия и Украйна, осведоми съветската организация ТАСС, на която се базира Ройтерс. Украйна отхвърли обвиняванията на Русия в съучастничество в нападението, за което отговорност пое още в нощта на петък против събота джихадистката формация “Ислямска страна ”. 

“Мислим, че това е по този начин ”, отговори шефът на ФСС, представен от ТАСС, на въпрос на публицист стоят ли Съединени американски щати, Англия и Украйна зад нападението в Красногорск.

След разширеното съвещание на основната прокуратура на Русия Бортников съобщи пред представители на медиите, че “за най-голямо страдание опасността от терориристични актове на територията на Русия остава ”. Той напомни, че ФСС преди е предотвратявала терористични актове на украинското Главно разследващо ръководство (ГРУ) и на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) на територията на съветски области, граничещи с Украйна, както и на други места.

На журналистически въпрос следва ли да бъде приета украинската ССУ за “терористична организация ” Бортников отговори: “Разбира се, че това би трябвало да се направи. Аз считам, че има съображение за това. Не единствено да се признае, само че и да се подхващат съответстващите решения. ”

Началникът на ФСС добави, че управлението на специфичните служби на Украйна, включително ръководителят на украинското ГРУ Кирил Буданов, съставлява законна цел на Русия.

“Тези, които правят закононарушения срещу Русия и съветските жители, се явяват законна наша цел ”, сподели Бортников. На неговата служба е известно, че “украинската страна е правила образование на бойци на територията на Близкия изток ”, добави той.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР