Александър Батенберг остава в историческата памет като първия владетел на

...
Александър Батенберг остава в историческата памет като първия владетел на
Коментари Харесай

Животът и управлението на княз Александър Батенберг излиза в книга

Александър Батенберг остава в историческата памет като първия държател на Третата българска страна. На неговото ръководство са отдадени голям брой проучвания, само че нито едно не се концентрира върху личността на младия княз.
Княз Александър Батенберг . Истината за царуването му ", издавана от съдружие „ Българска история ", е една друга книга. Написана от Адолф Кох – дворцов свещеник и непосредствен другар на монарха, тя е не просто скъп исторически извор за смутните следосвобожденски времена, само че историята на един младеж, нагърбил се с задачата да сложи началото на съвременна България, описват от сдружението.
Адолф Кох борави точно с информацията, употребява съответни обстоятелства, цитира документи и построява забавен паралел сред личността на княза и младата българска нация, жадуваща да потвърди пред света, че заслужава да бъде свободна.
Книгата е роман за първия монарх на Третата българска страна, само че и етюд за времената, в които българският народ е изправил глава и е положил основите на актуалното ни общество.
В изданието се обръща внимание на всички значими исторически персони от интервала. Описани са споровете с Петко Каравелов, съветските офицери и самия съветски император. Князът е показан като елементарен човек – цялостен с благоприятни условия, само че и изпитващ подозрения дали ще може да докара до дъно делото си. Човек, който е подготвен да се жертва за България.
" Не се опасявам от войната, тъй като не се багра от гибелта. Готов съм да умра и с наслада бих се освобо­дил от проклетото си състояние в София, само че единствено в случай че от моята гибел последва някоя изгода за България. Нека по-късно споменът за мен не им дава мира, до момента в който не обединят родината си ", споделя за себе си князът.
„ Княз Александър Батенберг. Истината за царуването му " може да бъда открита в комерсиалната мрежа, на www.bulgarianhistory.shop или на щанда на съдружие „ Българска история " на Коледния панаир на книгата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР