Алекс Занарди бе поставен в изкуствена кома, след като претърпя

...
Алекс Занарди бе поставен в изкуствена кома, след като претърпя
Коментари Харесай

Поставиха в изкуствена кома бивш пилот от Формула 1

Алекс Занарди бе подложен в изкуствена кома, откакто претърпя няколкочасова интервенция в петък против събота. Бившият водач от Формула 1 и КАРТ претъпря тежък случай и получи тежки контузии по главата и лицето. Няма съществени пострадвания на гърдите и вътрешните органи. Той бе откаран в болница в Сиена, където мина хирургическата намеса и е в интензивното поделение. Състоянието му се дефинира от лекарите като устойчиво, само че тежко.

„ Кардиореспираторните индикатори са постоянни. Като цяло клиничната картина не е неприятна. Трябва да се обясни неврологичната картина, което ще се случва през идната седмица, когато положението на Занарди разрешава “, се споделя в изказването на болничното заведение.

„ Не е изключено увреждане на зрението, заради което се обърнахме към офталмолози за консултация. Получил е пострадвания на лицето, при което е допустимо да има увреждане на зрителните органи, чието положение ще се преглежда след няколко дни. Същото се отнася за неврологичната картина, защото сега седативните средства не разрешават да бъде оценена. Трудно е да се каже по кое време може да бъде спряно потреблението им. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР