Алекс ван дер Зван Свързан с Украйна адвокат, обвинен от

...
Алекс ван дер Зван Свързан с Украйна адвокат, обвинен от
Коментари Харесай

Близък на бивш съветник на Тръмп се призна за виновен пред специалния прокурор Мълър


Алекс ван дер Зван

Свързан с Украйна юрист, упрекнат от специфичния прокурор Робърт Мълър, водещ следствието дали е имало съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати, пледира отговорен за предоставяне на погрешни показания пред федерални следователи, заяви ДПА.

Трийсет и три годишният Алекс ван дер Зван бе упрекнат по-рано през вчерашния ден, че е излъгал за контактите си с Ричард Гейтс, някогашен чиновник в предизборната акция на Доналд Тръмп.

Гейтс, бизнес съучастник на вашингтонския лобист и съветник Пол Манафорт, се причисли към екипа на Тръмп, когато Манафорт стана за малко началник на акцията през 2016 година

Гейтс и Манафорт получиха обвинявания през октомври за погрешни показания, пране на пари и нерегистриране като непознати сътрудници. Обвиненията са по отношение на лобистка активност за бившето проруско държавно управление на Украйна, която са правили преди да стартират работа в предизборната акция на Тръмп.

Ван дер Зван е упрекнат, че е излъгал за работата си в правна адвокатска фирма, наета през 2012 година от украинското правосъдно министерство, с цел да " изготви отчет за делото против Юлия Тимошенко ", опозиционен политик и някогашна министър-председателка, вкарана в пандиза от проруското държавно управление, което падна през 2014 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР