Алекс Смит е изправен пред реалната опасност да загуби крака

...
Алекс Смит е изправен пред реалната опасност да загуби крака
Коментари Харесай

Алекс Смит пред ампутация на десния крак

Алекс Смит е изправен пред действителната заплаха да загуби крайници си. Ужасяващата вест идва три седмици откакто куотърбекът на Вашингтон получи множествена фрактура в региона на глезена. Смит стана жертва на сак в семейството на Хюстън на 18 ноември и от този момент е непрекъснато в операционната.

Някогашният избор №1 в драфта е станал жертва на зараза, която е довела до некроза на тъканта. Смит е претърпял шест интервенции в последните 18 дни, само че докторите още не смеят да дадат каквато и да било прогноза за възобновяване му.

Инцидентът пристигна тъкмо 33 години откакто тогавашният куотърбек на Вашингтон Джо Тайсмън получи сходна фрактура. Неговата травма бе провокирана от сак на лайнбекъра на НЙ Джайънтс Лорънс Тейлър. Тайсмън повече не стъпи на терена, а възможностите на Смит да избегне ориста му не са огромни.
Контузията слага Вашингтон в деликатна обстановка. „ Червенокожите” подписаха четиригодишен договор със Смит през февруари на стойност $94 000 000, като $55 000 000 са обезпечени и му се поставят без значение от здравословното положение. С контракт за 2019 година са още Колт МакКой, който в понеделник счупи крайник, и Марк Санчес. Предвид обстоятелството, че евентуално Вашингтон ще има избор към №10 в драфта следващата година и при скромния откъм гений набор куотърбекове, идващи от колежанския шампионат, „ червенокожите” се допуска, че ще се насочат към свободен сътрудник. Друга опция е договорка с Оуклънд за Дерек Кар, който треньорът и де факто общоприет управител Джон Грудън няма самообладание да разкара.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР