Алекс Маркес от екипа на Грезини Дукати записа най-доброто време

...
Алекс Маркес от екипа на Грезини Дукати записа най-доброто време
Коментари Харесай

Маркес над всички в първата тренировка в Италия

Алекс Маркес от екипа на Грезини Дукати записа най-хубавото време в първата подготовка пред Гран При на Италия, шести кръг за сезон 2023 в MotoGP.

Испанецът съумя да завърти обиколка за 1:46.121 в самия завършек на първата сесия на „ Муджело “, с която победи с 0.087 секунди международният първенец за 2021 година Фабио Куартараро (Ямаха). Тройката в края на първите 45 минути за подготовка в Тоскана добави Брад Бинъдр от КТМ, който бе с 0.104 по-бавен от Маркес.

Четвърти и пети се класираха Марко Бедзеки (VR46 Дукати) и Йоан Зарко (Прамак Дукати), които изостанахс със надлежно 0.180 и 0.214 от първият. Място измежду първите 10 в края на първата подготовка откриха още Хорхе Мартин (Прамак Дукати), Франко Морбидели (Ямаха), Маверик Винялес (Априлия), Марк Маркес (Хонда) и Раул Фернандес (RNF Априлия).

Лидерът в генералното класиране в MotoGP Франческо Баная (Дукати), който кара с болки в глезена този уикенд след травмата, която получи в Гран При на Франция преди месец, приключи първата сесия на 16-то място, на 0.411 от Фернандес. Световният първенец обаче не излезе с нови гуми в решителните минути на сесията, което ненапълно изяснява неговото закъснение. Преди тези тайм атак обиколки не неговите противници италианецът заемаше второто място в подреждането.
 Баная получил травма на глезена след удара с Винялес в Льо Ман Баная получил травма на глезена след удара с Винялес в Льо Ман
С нови гуми на пистата не излезе и съотборникът на Баная – Енеа Бастианини, който се завръща в MotoGP след едно относително дълго неявяване. Звяра приключи сесията на 15-та позиция, на 0.038 пред своя съотборник.

В хода на първата подготовка единствено един водач падна от своя мотор, а това бе Алейш Еспаргаро от Априлия. Испанецът изпусна машината си в последния завой, само че по-късно не се завърна повече на пистата поради болки в региона на глезените. Самите болки на Еспаргаро са подбудени от травма, която той е получил до момента в който е карал своя велосипед. След рухването на испанеца по неговото лице се изписа сериозна мимика и има терзания, че той няма да може да довърши уикенда на „ Муджело “. 

Лошата вест за Еспаргаро е, че това е първият от общо три следващи спортни уикенда. Следващата седмица MotoGP ще бъде на „ Заксенринг “ в Германия, а седмица по-късно ще бъде и Гран При на Нидерландия на „ Ассен “.

Втората подготовка преди Гран При на Италия, шести кръг за сезон 2023 в MotoGP, стартира през днешния ден в 16:00 часа българско време. Тя ще бъде с дълготрайност от 60 минути и след нея ще стане ясно кои ще са десетимата водачи, които ще се класират непосредствено за втората фаза на утрешната подготовка.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР