Алекс Кореча засипа със суперлативи Карлос Алкарас след спечелената от

...
Алекс Кореча засипа със суперлативи Карлос Алкарас след спечелената от
Коментари Харесай

Кореча: Алкарас е пример за цялото ни общество


Алекс Кореча засипа със суперлативи Карлос Алкарас след извоюваната от него купа на Мастърс шампионата в Маями. Тийнейджърът победи Касър Рууд на финала във Флорида, като по този метод стана най-младият първенец в историята на конкуренцията, както и третият най-млад на равнище ATP 1000. С този триумф Алкарас записа и рекордно класиране в ранглистата, изкачвайки се до №11.

„Карлос е доста упорит и постоянно се пробва да се усъвършенства, само че в това време продължава да бъде доста непретенциозен и преклонен. Той е образец за цялото ни общество, само че най-много за младите девойки и момчета, които се въодушевяват от триумфите му. Сигурен съм, че Карлос занапред ще доставя доста наслада на испанските почитатели в бъдеще“ – разяснява Кореча пред испанското издание Vamos.

Бившият №2 за следващ път изрази мнението, че Алкарас ще бъде огромната звезда на испанския тенис след отдръпването на Рафаел Надал.

„Младото потомство испански тенисисти към този момент има своя водач. Алкарас е специфичен състезател и съм сигурен, че го чакат още доста и по-големи триумфи. Той зарежда всички ни с доста наслада и сила и ще бъде заслужен правоприемник на Надал. Разбира се, всички е надяваме Рафа да играе допустимо най-дълго, само че моментът на отдръпването му неизбежно ще пристигна. Когато това се случи обаче испанският тенис ще продължи да бъде в сигурни ръце“ – сподели още двукратният финалист на Ролан Гарос.

Алкарас ще стартира сезона на клей на идния Мастърс шампионат в Монте Карло, който ще се организира от 10 до 17 април.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР