Алекс Кореча е сигурен, че Рафаел Надал няма да приключи

...
Алекс Кореча е сигурен, че Рафаел Надал няма да приключи
Коментари Харесай

Кореча: Финалът на AO 2022 трябва да бъде показван във всяка академия

Алекс Кореча е сигурен, че Рафаел Надал няма да завърши своята спортна кариера, до момента в който усеща, че към момента има какво да покаже на корта. Двукратният финалист на Ролан Гарос счита, че Матадора е подготвен да вложи безусловно всичко от себе си, защото единствената му движеща мощ сега е любовта към тениса.

„ При спечелването на Australian Open от страна на Рафа не ставаше дума единствено за тенис. Това се трансформира в събитие за целия международен спорт, което имаше и голям обществен отзив, изключително в Испания. Както Надал, по този начин и Медведев играха необикновено. Този мач би трябвало да бъде предаван на лекциите във всяка тенис академия по света, защото от него може да се научи доста за всеки аспект от играта “ – разяснява Кореча пред Евроспорт Испания.

„ Причината Рафа да продължава да играе е неговата обич към тениса. Той продължава да изпитва голяма пристрастеност към играта и е наясно каква наслада доставя на милиони хора всяка негова поява на корта. Надал няма да си елементарни, в случай че се отдръпна преди да е дал безусловно всичко допустимо за този спорт. Мотивацията му не е финансова, от дълго време към този момент не е по този начин. Надал е решен да изстиска всяка капка от опциите си. Много хора бъркат това да си упорит с това да си некадърен да бъдеш непретенциозен. Не всички тенисисти имат едни и същи упоритости. Не всички желаят да бъдат в Топ 10 и няма нищо неприятно в това “ – добави някогашният №2 в света.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР