Алекс Кореча е сигурен, че Рафаел Надал няма да приключи

...
Алекс Кореча е сигурен, че Рафаел Надал няма да приключи
Коментари Харесай

Кореча: Финалът на АО 2022 трябва бъде показван във всяка академия


Алекс Кореча е сигурен, че Рафаел Надал няма да завърши своята спортна кариера, до момента в който усеща, че към момента има какво да покаже на корта. Двукратният финалист на Ролан Гарос счита, че Матадора е подготвен да вложи безусловно всичко от себе си, защото единствената му движеща мощ сега е любовта към тениса.

„При спечелването на Australian Open от страна на Рафа не ставаше дума единствено за тенис. Това се трансформира в събитие за целия международен спорт, което имаше и голям обществен отзив, изключително в Испания. Както Надал, по този начин и Медведев играха необикновено. Този мач би трябвало да бъде предаван на лекциите във всяка тенис академия по света, защото от него може да се научи доста за всеки аспект от играта“ – разяснява Кореча пред Евроспорт Испания.

„Причината Рафа да продължава да играе е неговата обич към тениса. Той продължава да изпитва голяма пристрастеност към играта и е наясно каква наслада доставя на милиони хора всяка негова поява на корта. Надал няма да си елементарни, в случай че се отдръпна преди да е дал безусловно всичко допустимо за този спорт. Мотивацията му не е финансова, от дълго време към този момент не е по този начин. Надал е решен да изстиска всяка капка от опциите си. Много хора бъркат това да си упорит с това да си некадърен да бъдеш непретенциозен. Не всички тенисисти имат едни и същи упоритости. Не всички желаят да бъдат в Топ 10 и няма нищо неприятно в това“ – добави някогашният №2 в света.

Кореча счита, че не е добре младите гении да бъдат сравнявани с актуалните супер звезди, защото това засенчва тяхната характерност и ги слага под голямо напрежение.

„Важно е да бъдеш себе си. Недейте да сравнявате младите играчи с Надал, Федерер, Джокович, Серина Уилямс или Гарбине Мугуруса. Според мен е неуместно да се вършат сходни съпоставки сред двама души. Винаги съм считал, че една от главните цели в живота е да изградиш най-хубавата версия на самия себе си. Хубаво е да имаш модели за подражателство, които да ти служат като ориентир, само че е значимо да не губиш личната си идентичност“.

Двукратният финалист на Ролан Гарос приказва и за персоналния си живот, като счита, че е отегчителен татко, само че все пак се пробва да съобщи на дъщерите си допустимо най-вече от своя житейски опит.

„Аз съм доста отегчителен татко. През множеството време се държа с дъщерите ми все едно съм им треньор. Често споделям с тях за своите прекарвания и се пробвам да им предам житейския си опит. Хубаво е, че те се научиха, че всички хора минават през някакви проблеми и сложни интервала в живота си и по тази причина е належащо да се отнасят с схващане и да се пробват да не ги съдят“ – показа Кореча.

На въпроса по какъв начин е взел решението да приключи кариерата си, испанецът бе безапелационен, че тогавашната му обстановка не е имала нищо общо с тази, в която се намира Надал сега.

„Не бих споделил, че взех решението да се отдръпва. По-скоро бях заставен да го направя. Имах проблем със зрението, вследствие на което губех от ден на ден позиции в ранглистата. Освен това тъкмо тогава се роди втораа ни щерка и трябваше да отстранявам доста повече време и внимание на фамилията си. Беше сложен миг, само че в този момент, когато погледна обратно, не съжалявам“ – приключи някогашната първа ракета на Испания.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР