Алекс де Минор е финалист на АТР 500 турнира в

...
Алекс де Минор е финалист на АТР 500 турнира в
Коментари Харесай

В 3 часа след полунощ: Де Минор надделя над Руне


Алекс де Минор е финалист на АТР 500 шампионата в Акапулко. Във втория полуфинал, приключил малко преди 3 часа сутринта локално време, австралиецът надви над Холгер Руне след 3-6, 7-5, 6-3.

Късният старт на мача бе повлиян от най-дългия мач в историята на шампионата – успеха на Томи Пол над Тейлър Фриц в първия полуфинал. В началото на срещата Руне играеше тенис на доста високо равнище и задачата на Де Минор изглеждаше много комплицирана.

Постепенно обаче датчанинът отпадна физически и към края на мача очевидно имаше крампи, които затрудняваха придвижването му. Именно по-добрата физика най-после наклони везните в интерес на „ Демона “, който постави завършек на мача след 2 часа и 48 минути на корта.

„ Чувството е ужасно. Смятам, че го заслужавах “ – сподели Де Минор, който се класира на 11-ия си АТР край. „ Останах в мача. Не беше елементарно, тъй като той е превъзходен състезател. На моменти ме оставяше отвън корта и не ме оставяше да направя доста. Успях да спася някои значими точки за пробив и по този начин си дадох шансове. Използвах един от тях и оттова нещата потръгнаха. “

В началото Руне фактически доминираше, въпреки че трябваше да отрази четири брейкбола, с цел да може да затвърди пробива задатък за 4-1. До края на сета проблеми за някогашния №1 при юношите нямаше.

Във втория сет Де Минор стартира доста по-често да вкарва противника си в по-дълги разигравания. Брейкболите бяха доста и за двамата, а австралиецът се наложи, реализирайки 10-ия си късмет за пробив в мача.

В решителната част започнаха и физическите проблеми на Руне, който се затрудняваше с високата мокрота в Мексико. Де Минор употребява това, стартира да го движи по корта и в последна сметка това се оказа основно за крайната му победа, която му носи първи край от юли 2022-а и купата в Атланта.

Това е третата му победа над тенисист от топ 10 през сезона. Тя му обезпечава и завръщане в топ 20. Шампионът в шампионата ще стартира идната седмица като №18 в ранглистата.

„ Той играе страховит тенис. Погледнете резултатите му тук. Ще е страховит мач. Очаквам борбата с неспокойствие. Ще дам всичко от себе си и ще се насладя “ – разяснява Де Минор преди идния край с Томи Пол. Мачът започва в 5 часа сутринта в неделя.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: Лазаров, Мъри и една алена рокля
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР