Алеите, които се изграждат в централния парк на Девня, няма

...
Алеите, които се изграждат в централния парк на Девня, няма
Коментари Харесай

Новите алеи в централния парк на Девня ще бъдат с паважна настилка 


Алеите, които се построяват в централния парк на Девня, няма да бъдат бетонирани, а павирани, с цел да се подсигурява положителният естетически тип на средата. Това заяви кметът Свилен Шитов, който ревизира по какъв начин вървят почналите в парка ремонтни действия, които се правят за сметка на „ Девня цимент “ АД. Паветата ще бъдат подредени върху повърхност от 260 кв. метра по протежението на обособената пешеходна линия сред входната арка и сцената, както и към нея. С паваж ще се запълни и пространството сред пейките за публиката, добави още кметът на Община Девня.

Работници на строително-ремонтната компания уголемяват броя на седящите места в парка. Нови пейки ще се слагат и напречно на в този момент съществуващите, както и по протежението на алеята от арката към сцената. За сметка на индустриалния колос ще се инсталират осветителни тела и камери за видеонаблюдение, с цел да може сцената да се употребява по предопределение и в тъмната част на денонощието, а паркът да стане по-безопасно и приветливо място. Тротоарните плочки пред входната арка ще бъдат сменени.

Ремонтно-обновителните действия би трябвало да приключат до 23 юни – ден преди датата на проведения от Община Девня танцов фестивал „ Фолклорна палитра “, на който „ Девня цимент “ стана формален спонсор. По самодейност на индустриалния колос наградният фонд на състезанието бе повишен петкратно, с цел да може той да притегли повече участници. За сметка на завода ще бъде закупена и паркова мебел, вид „ макари “, която да се употребява от съставите, когато нямат театрални изяви, а за в бъдеще и от всички гости на парка.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР