Алджамейн Стърлинг заслужи огромна доза уважение на статута си на

...
Алджамейн Стърлинг заслужи огромна доза уважение на статута си на
Коментари Харесай

Стърлинг размаза Дилашоу и заслужи уважение на UFC 280

Алджамейн Стърлинг заслужи голяма доза почитание на статута си на първенец в категория “петел ” в UFC, откакто тотално размаза в продължение на съвсем два цялостни рунда кандидата Ти Джей Дилашоу в подглавното събитие на UFC 280 в Абу Даби.

Стърлинг от първата до последната секунда контролираше дуела, пренасяше борбата на земя и постановяваше с “граунд-енд-паунд ” противника си. Той не можа няколко пъти да реализира сполучливи техники за събмишън, само че без значение от тях огромният брой удари върху поваления съперник свършиха работа.

След спорните конфликти с Пьотър Ян феновете не знаеха тъкмо по какъв начин да оценят гения на Стърлинг, само че с превъзходството над една от звездите в категорията акциите му сигурно ще се повишат.

Дилашоу оправда слабото си показване с извадено ляво рамо, което първо е наранил през април, а по-късно във всяка подготовка е натоварвал до степен, в която е знаел, че ще му сътвори проблеми и ще го попречва да се бори на равнище. Той се извини на цялата категория, задето е предложил таква продукция, на практика контузен.

Още в 20-ата секунда от мача Стърлинг реализира тейкдаун и пое надзор, като след това мина и гарда на противника. Шампионът нанесе няколко попадения с “граунд-енд-паунд ”, които привлякоха съществено вниманието на рефера Марк Годард.

След тях Стърлинг опита и да задуши съперника, само че загуби съвършения хват и не докара до край офанзивата си. Дилашоу се посъживи, само че в опита си да се изправи още веднъж даде гърба си и се сложи в компрометирана позиция.

От тил първенецът почна да постанова кандидата, неуспявайки да стигне до приключваща хватка. Дилашоу най-накрая се изправи, само че от рунда оставаха единствено 50 секунди. Стърлинг се хвърли за нов тейкдаун и прекара последните мигове върху противника, като съдиите можеха да отсъдят и 10-8 в този рунд.

Защитаващият купата си войник направи тейкдаун и мина в цялостен гард още преди приключването на първата минута от втория рунд, въпреки преди този момент Дилашоу да бе пробвал няколко десни прави. Отново бяха нанесени попадения от “граунд-енд-паунд ”, а при изправянето им Стърлинг опита гилотина, само че противникът му се измъкна с необикновен атлетизъм.

Шампионът още веднъж трупаше активи с “граунд-енд-паунд ” и изглеждаше да прибави нов безапелационен рунд в сметката си. Ударите бяха толкоз безмилостни, с такава периодичност и мощ, че при неналичието на каквато и да е отбрана реферът на кръга Марк Годард бе заставен да спре борбата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР